Måleriföretagens podd

#Målpodden, en podcast för dig som driver, eller vill starta, måleriföretag

Avsnitt 10 - Fördelarna med medlemskapet

I det tionde och sista avsnittet av Målpodden säsong 2 pratar vi om de fördelarsom finns med att vara med som medlem i Måleriföretagen i Sverige. För att få svar på detta har vi som vanligt med oss måleriföretagens juridiske expert, Thomas Lundsten.  Och för att blåsa ut ljusen på tårtan så har vi bjudit in vd:n Björn Hellman som bjuder på en talang som kanske inte så många av er känner till. Trevlig lyssning!

 

Avsnitt 9 - Arbetsrelaterade skador

I det nionde och näst sista avsnittet av Målpodden pratar vi om arbetsrelaterade skador, hur ska man förhindra smärtor i nacke, axlar och leder? För att få svar på detta har vi hälsat på den legitimerade naprapaten Josefin Öberg som ger sina bästa tips och råd om vilka behandlingar som finns. Thomas Lundsten från Måleriföretagen gästar studion och berättar om hur företag ska arbeta för att minska riskerna för skador. Therese Marteleur berättar om sina bästa träningstips!

En sund själ i en sund kropp, välkomna!

Avsnitt 8 - Rekrytering av personal

Max Landergård får besök av Jonas Lindberg från Måleriföretagen som gästade avsnitt ett av andra säsongen av Målpodden. Idag pratar han om hur man rekryterar personal, hur ska man tänka om allt som berör anställning. Och vi besvarar frågan, hur många arbetsintervjuer har vår ständige gäst Therese Marteluer haft?

Thomas Lundsten från Måleriföretagen svänger förbi och pratar om gravida arbetstagare.

Avsnitt 7 - Årets Kulörer och Trender

I det sjunde avsnittet av Målpodden får Max Landergård och Therese Marteleur besök av Per Nimér, Färgexpert och designchef på AkzoNobel gästar studion och snackar om trenderna inför 2017. Vilken blev årets färg, hur valdes den ut, och vilka väggar kommer kunderna vilja ha målade framöver?  Måleriföretagens egen juridiske rådgivare Thomas Lundsten hälsar på och pratar om personals ansvar för sin arbetsmiljö. 

 

Avsnitt 6 - Färgläggning av stadsdelar

Intervju med Johanna Pierre, bebyggelseantikvarie och diplomerad färgsättare. Reportage med Mats Björklund och Husse på Hofors Måleri.
Måleriföretagens förhandlare och rådgivare, Thomas Lundsten pratar om företagshälsovård och personalutrymmen.

Avsnitt 5 - Måleriet, ett framtidsyrke för ungdomar

I det femte avsnittet av #Målpodden stiftar vi bekantskap med Erling Zandfeld, initiativtagare till projektet Sätt färg på Göteborg, ett färg- och sysselsättningsprojekt där flera aktörer arbetar tillsammans för att ge arbetslösa ungdomar riktiga jobb och för att binda samman staden. Sätt färg på Göteborg drivs bland annat av Måleriföretagen i Väst.

Vår reporter Nisse träffar 21-årige Emilio Sanchez på Euroskills-mässan i Göteborg och pratar om hans framtidsdrömmar inom Måleribranschen.

Måleriföretagens förhandlare och rådgivare Thomas Lundsten hälsar på Max och Therese i studion och berättar om arbetsmiljöavtalet.

Avsnitt 4 - När det är dags att ärva ett företag

Hur går det till när det är dags att ta över stafettpinnen och ta över ett måleriföretag, och hur har det sett ut historiskt? Det ska vi ta reda på när Eva Ersson Åbom på Centrum för Näringslivshistoria gästar studion för ett samtal.

Hör också vår reporter Nisse  som åker till Malmö och hälsar på Victor och Lars Schöön vid Schööns Måleri som firar 100 år som företag 2018. 

Måleriföretagens egna rådgivare Thomas Lundsten svänger förbi och pratar om underentreprenörer.

 

Avsnitt 3 - Att tävla i måleri

Vi träffar 20-årige guldmedaljören vid Måleri-SM, Emil Eriksson som kämpar om titeln som europas bästa målare på Euro Skills 2016 i Göteborg. Vår reporter Nisse träffar också coachen Andreas Gärdin-Hyttsen och pratar om hur man tävlar inom måleriet.

I studion gästas Max och Therese av Jonas Malmgren som berättar om hur han som kund har anlitat samma firma vid flera tillfällen.

Måleriföretagens förhandlare och rådgivare Thomas Lundsten tipsar om vad man ska tänka på vid uppsägning av anställning.

Avsnitt 2 - Hur hanterar du den struliga kunden?

Vi besöker Johnny Richardson på Retro Måleri som berättar om hur de jobbar med kundkontakter.

Susanne Bäckström  från inredningsprogrammet Arga snickaren pratar om hur du kan hantera en kund som är lite extra strulig.

Målpoddens stående gäst, tillika expert och rådgivare på Måleriföretagen, Thomas Lundsten pratar om misskötsel bland medarbetare.

Säsong 2 - Avsnitt 1. Hur ser framtidens måleriföretag ut? Är innovation och samarbete nyckeln till ett lyckat företag?

Vi besöker Framtidsgruppen på deras höstmöte där huvudtemat handlar om hur man blir en bra chef. Intervju med Jonas Lindberg, ansvarig för Framtidsgruppen tillika utbildningsansvarig på Måleriföretagen. Vi hör en av föreläsarna, Ingela Mauritzon, som jobbar med kundupplevelser på Danji AB, som ger sina bästa tips om hur en VD ska interagera med en kund.

Alexander Feldhof, vd på Delér Måleri, berättar om sin syn på framtidens utmaningar för måleribranschen.

Alltid i Målpodden - Råd från experten Thomas Lundsten, juridisk expert och arbetsmiljöansvarig på Måleriföretagen, ger konkreta råd i frågor som rör arbetsmiljö och arbetsrätt. I det här avsnittet berättar Thomas om vad ett kollektivavtal är.

målpodden 280x280.png

Följ oss på instagram #Maleriforetagen

Instagram #maleriforetagen