Måleriföretagens podd

#Målpodden, en podcast för dig som driver, eller vill starta, måleriföretag

Avsnitt 10 - Fördelarna med medlemskapet

I det tionde och sista avsnittet av Målpodden säsong 2 pratar vi om de fördelarsom finns med att vara med som medlem i Måleriföretagen i Sverige. För att få svar på detta har vi som vanligt med oss måleriföretagens juridiske expert, Thomas Lundsten.  Och för att blåsa ut ljusen på tårtan så har vi bjudit in vd:n Björn Hellman som bjuder på en talang som kanske inte så många av er känner till. Trevlig lyssning!

 

Avsnitt 9 - Arbetsrelaterade skador

I det nionde och näst sista avsnittet av Målpodden pratar vi om arbetsrelaterade skador, hur ska man förhindra smärtor i nacke, axlar och leder? För att få svar på detta har vi hälsat på den legitimerade naprapaten Josefin Öberg som ger sina bästa tips och råd om vilka behandlingar som finns. Thomas Lundsten från Måleriföretagen gästar studion och berättar om hur företag ska arbeta för att minska riskerna för skador. Therese Marteleur berättar om sina bästa träningstips!

En sund själ i en sund kropp, välkomna!

Avsnitt 8 - Rekrytering av personal

Max Landergård får besök av Jonas Lindberg från Måleriföretagen som gästade avsnitt ett av andra säsongen av Målpodden. Idag pratar han om hur man rekryterar personal, hur ska man tänka om allt som berör anställning. Och vi besvarar frågan, hur många arbetsintervjuer har vår ständige gäst Therese Marteluer haft?

Thomas Lundsten från Måleriföretagen svänger förbi och pratar om gravida arbetstagare.

Avsnitt 7 - Årets Kulörer och Trender

I det sjunde avsnittet av Målpodden får Max Landergård och Therese Marteleur besök av Per Nimér, Färgexpert och designchef på AkzoNobel gästar studion och snackar om trenderna inför 2017. Vilken blev årets färg, hur valdes den ut, och vilka väggar kommer kunderna vilja ha målade framöver?  Måleriföretagens egen juridiske rådgivare Thomas Lundsten hälsar på och pratar om personals ansvar för sin arbetsmiljö. 

 

Avsnitt 6 - Färgläggning av stadsdelar

Intervju med Johanna Pierre, bebyggelseantikvarie och diplomerad färgsättare. Reportage med Mats Björklund och Husse på Hofors Måleri.
Måleriföretagens förhandlare och rådgivare, Thomas Lundsten pratar om företagshälsovård och personalutrymmen.

Avsnitt 5 - Måleriet, ett framtidsyrke för ungdomar

I det femte avsnittet av #Målpodden stiftar vi bekantskap med Erling Zandfeld, initiativtagare till projektet Sätt färg på Göteborg, ett färg- och sysselsättningsprojekt där flera aktörer arbetar tillsammans för att ge arbetslösa ungdomar riktiga jobb och för att binda samman staden. Sätt färg på Göteborg drivs bland annat av Måleriföretagen i Väst.

Vår reporter Nisse träffar 21-årige Emilio Sanchez på Euroskills-mässan i Göteborg och pratar om hans framtidsdrömmar inom Måleribranschen.

Måleriföretagens förhandlare och rådgivare Thomas Lundsten hälsar på Max och Therese i studion och berättar om arbetsmiljöavtalet.

Avsnitt 4 - När det är dags att ärva ett företag

Hur går det till när det är dags att ta över stafettpinnen och ta över ett måleriföretag, och hur har det sett ut historiskt? Det ska vi ta reda på när Eva Ersson Åbom på Centrum för Näringslivshistoria gästar studion för ett samtal.

Hör också vår reporter Nisse  som åker till Malmö och hälsar på Victor och Lars Schöön vid Schööns Måleri som firar 100 år som företag 2018. 

Måleriföretagens egna rådgivare Thomas Lundsten svänger förbi och pratar om underentreprenörer.

 

Avsnitt 3 - Att tävla i måleri

Vi träffar 20-årige guldmedaljören vid Måleri-SM, Emil Eriksson som kämpar om titeln som europas bästa målare på Euro Skills 2016 i Göteborg. Vår reporter Nisse träffar också coachen Andreas Gärdin-Hyttsen och pratar om hur man tävlar inom måleriet.

I studion gästas Max och Therese av Jonas Malmgren som berättar om hur han som kund har anlitat samma firma vid flera tillfällen.

Måleriföretagens förhandlare och rådgivare Thomas Lundsten tipsar om vad man ska tänka på vid uppsägning av anställning.

Avsnitt 2 - Hur hanterar du den struliga kunden?

Vi besöker Johnny Richardson på Retro Måleri som berättar om hur de jobbar med kundkontakter.

Susanne Bäckström  från inredningsprogrammet Arga snickaren pratar om hur du kan hantera en kund som är lite extra strulig.

Målpoddens stående gäst, tillika expert och rådgivare på Måleriföretagen, Thomas Lundsten pratar om misskötsel bland medarbetare.

Säsong 2 - Avsnitt 1. Hur ser framtidens måleriföretag ut? Är innovation och samarbete nyckeln till ett lyckat företag?

Vi besöker Framtidsgruppen på deras höstmöte där huvudtemat handlar om hur man blir en bra chef. Intervju med Jonas Lindberg, ansvarig för Framtidsgruppen tillika utbildningsansvarig på Måleriföretagen. Vi hör en av föreläsarna, Ingela Mauritzon, som jobbar med kundupplevelser på Danji AB, som ger sina bästa tips om hur en VD ska interagera med en kund.

Alexander Feldhof, vd på Delér Måleri, berättar om sin syn på framtidens utmaningar för måleribranschen.

Alltid i Målpodden - Råd från experten Thomas Lundsten, juridisk expert och arbetsmiljöansvarig på Måleriföretagen, ger konkreta råd i frågor som rör arbetsmiljö och arbetsrätt. I det här avsnittet berättar Thomas om vad ett kollektivavtal är.

Avsnitt 10 - Sista avsnittet av #Målpodden

I sista avsnittet av #Målpodden lyssnar vi bland annat till Olof Holmer, vd  på Sveriges Färgfabrikanters Förening, om vilka utmaningar de står inför.

Therese Marteleur pratar med sin far, Stefan Marteleur på Storängens Måleri,  som jobbat 30 år i måleribranschen och ger sina bästa tips till Therese i sin fortsatta utveckling av sitt företag. 

Vi hör Lars Eriksson, vd på Timblads Måleri, berätta om företaget som  varit verksamma i över 80 år och idag har  165 anställda.

 

 

Avsnitt 9 - Hur skriver man en bra offert?

Jenny Albertsson representerade Sverige i Måleri-VM i Brasilien 2015 och vi hör henne berätta om tävlingen och sin resa. 

Katrine Hinrisch-Degerblad från Riksantikvarieämbetet berättar om hur de jobbar med färg när det gäller att bevara kulturarv.

Therese Marteleur träffar affärsjuristen Sofia Gunnarsson för att lära sig skriva avtal på bästa sätt.

Avsnitt 8 - Vad innebär Måleriföretagens Nöjd-Kund-Garanti?

Om en kund inte är nöjd med målerijobbet och man inte kommer överens, kan man använda sig av Måleriföretagens Nöjd-Kund-Garanti och därigenom få hjälp av en opartisk besiktningsman. Hör målerikonsult Ove Forslund berätta om hur det fungerar.

Therese Marteleur får lära sig hur man kan sälja in jobb och bli bättre på merförsäljning tillsammans med Andreas Bhagwani, skicklig säljare och vd på Nanologica.

Anja Herwig, Vd på Herwig Måleri i Stockholm, berättar om sin verksamhet som firar 30 år som måleriföretag.

Avsnitt 7 - Hur säljer man utan att vara säljare?

Jonas Lindberg, utbildningsansvarig på Måleriföretagen, berättar vad man ska tänka på om man vill bli en bättre målare.

Vi lyssnar till Micael Bascuas, vd på Krafft Måleri i Örebro, som hittat flera av sina anställda via ett lyckat mångfaldsprojekt.

Den här veckan träffar Therese Martelur affärsutvecklare Peter Watz som berättar hur man säljer utan att vara säljare.

 

Avsnitt 6 - Så blir du en bättre ledare

Fallolyckor och färgallergier, hör Thomas Lundsten, arbetsmiljöansvarig på Måleriföretagen i Sverige, berätta om risker för en målare på jobbet.

I veckans avsnitt träffar Therese Marteleur exmilitären Robert Karjel, som bland annat var med och avvärjde över 100 piratattacker utanför Somalias kust. Robert delar med sig av sina erfarenheter om hur man blir en bra ledare.

Mästarbrev – en förlegad tradition eller ett sätt att sticka ut? Peter Östergren, Målarmästare på Söders Måleri berättar om sitt mästarbrev och vad det betyder för honom.

Avsnitt 5 - Hur bygger man ett personligt varumärke?

Johan Geibert på Målerispectrum i Västerås tar snart över som VD efter sin far. Vad kommer han att göra annorlunda nu när han får bestämma?

Vi fortsätter följa Therese Marteleur som är målare och egenföretagare. Hon träffar i varje avsnitt någon som kan vara en källa till inspiration i hennes väg att utveckla sin verksamhet. Den här gången träffar Therese "Äntligen hemma"-profilen, Isabelle McAllister som berättar hur man kan bygga ett personligt varumärke.

Ledarskapskonsulten Stefan Persson delar med sig av dom bästa tipsen till den som ska sköta ett företag på bästa sätt.

Avsnitt 4 - Hur bemöter man fördomsfulla kunder?

Stefan Olsson är vd på Stoby Måleri, ett av Sveriges största måleriföretag. Stefan berättar om hur det är att driva ett familjeföretag, och hur man håller kontroll på en stor verksamhet.

Målaren Therese Marteleur träffar retorikexperten Elaine Eksvärd som bl.a. tipsar om hur man bemöter fördomsfulla kunder.

Ekobrottsmyndigheten lär oss allt om de negativa konsekvenser svartjobb innebär. 

Avsnitt 3 - Syns du så finns du, men hur syns man?

I avsnitt 3 får vi bland annat lyssna till kommunikationsexperten, Erik Modig, som tipsar om hur man kan sticka ut i sin marknadsföring och vikten av att ha en bra hemsida.

Vi hör också Johnny och Daniel på Retro Måleri berätta om sin tydliga profil och att   yrkesstoltheten behöver lyftas i måleribranschen.

Avsnitt 2 - Enskild firma eller aktiebolag? Vad är smartast? Vilken roll kommer robotar spela på framtidens arbetsmarknad?

Vad krävs för att ta nästa steg som egenföretagare? Therese Marteleur som har egen målerifirma träffar Skatteverket för att ta reda på hur man gör för att starta Aktiebolag.

Vi hör också Lasse på Norrvikens Måleri som delar med sig av sin resa. Varför har Lasse valt att släppa teamet och jobba ensam?

Stefan Fölster, Ekonomiexpert, blickar framåt mot framtidens arbetsmarknad och berättar hur man kan rusta sig för framtidens robot-samhälle.

Avsnitt 1 - Hur blir jag framgångsrik?

Therese Marteleur som har enskild målerifirma och vill expandera träffar Monica Lindstedt, grundare av det framgångrika företaget Hemfrid som ska ge henne tips på hur hennes företag kan växa. 

Lyssna på Kristian Henriksson, Henrikssons måleri i Borås, om att släppa på ansvaret till sina medarbetare och på så sätt bli framgångsrik. Och vad tycker medarbetarna om det?

Du får också 10 tips på hur du bäst bemöter en missnöjd kund.

målpodden 280x280.png

Följ oss på instagram #Maleriforetagen

Instagram #maleriforetagen