Företagsledare

Som målare har du stora möjligheter att välja olika karriärvägar. Ted Edin valde att bli företagsledare och jobbar idag på Bruske Måleri AB. Han är även vice vd för företaget. Här berättar han om sin roll och sin karriärväg.

Företagsledare - Ted Edin


Namn: Ted Edin
Företag: Bruske Måleri AB
Ålder: 31 år
Intressen: Sport så som fotboll, golf och padel.
Det bästa med måleriyrket: Friheten


Teds karriärväg

Jag startade att arbeta som målare i min pappas företag. Han är en enormt duktig målare som hjälpte mig hela vägen till gesällbrev. Där var jag även med och drev företaget för att sedan få frågan om att bli projektledare på Bruske Måleri. Sedan arbetade jag som projektledare och fick ta mig an fler och fler kontorsbaserade uppgifter. Jag fick då frågan om att bli Vice VD och tackade ja. Jag har alltid haft en tydlig bild med hur jag vill driva företaget och när jag också fick chansen att köpa in mig i bolaget tog jag den direkt.

Hur har din utbildning hjälpt dig att växa in i rollen du har nu?

För mig har det varit viktigt att driva ett mindre företag först, då lärde jag mig väldigt mycket. Sedan har jag arbetat som traditionell målare vilket gjort att jag vet vad jag pratar om. De absolut viktigaste personerna i ett företag är de som är ute och arbetar hos kunderna. Det finns en viktig ödmjukhet i att hela tiden tänka på det. De ekonomiska bitarna i arbetet har jag lärt mig gradvis.

Vad är viktigt att kunna för att kunna lyckas som företagsledare?

Just ödmjukheten tror jag är väldigt viktig. Att veta vart kärnfokuset ska vara och förstå sina medarbetare. Mitt jobb är att göra alla andras jobb så enkelt och smidigt som möjligt. Det gäller också att kunna hantera alla olika personligheter som finns i ett större företag.

Vad är det bästa med ditt jobb?

I den här rollen är det friheten och att kunna påverka. Jag kan med hjälp av våra medarbetare rikta företaget på ett sätt som påverkar alla som är en del av oss. Att ständigt få utvecklas tillsammans med företaget är en lyx för mig!

Vilken är den största utmaningen i ditt arbete?

Att få alla att dra åt samma håll och känna att de är likvärdiga i det arbete vi utför. Med 60 olika viljor är det viktigt att alla förstår att vi alla påverkas av det arbete vi själva gör. Vi är alla ambassadörer för Bruske.

Vilka möjligheter finns att utvecklas i sitt arbete när man är företagsledare?

Man är sin egen lyckas smed och det finns inget som stoppar mig i min egen utveckling. Jag har alla chanser att utvecklas både som person och i min roll.

Hur ser en arbetsdag ut?

Morgonen börjar ofta med att man pratar med målarna och går igenom gårdagen och dagen som kommer. Sedan blir det att gå igenom administrativa delar så som fakturor och offerter. Jag försöker ofta också att träffa beställare och kunder för att se att det finns en trygghet i att allt går åt rätt håll. Sedan blir det ofta så att jag åker tillbaka till kontoret för att sammanställa att allt fungerar bra både på kontoret och ute i de olika projekten.

Vad skulle du säga till en person som vill bli företagsledare?

Jag skulle säga att man ska ta alla chanser man får och sedan vara beredd på att jobba. Sedan gäller det att göra det bästa utav det. Att ha en ödmjuk inställning i allt man gör är också superviktigt och sedan – se till att njuta. För mig är det här världens roligaste jobb. På Bruske har vi skapat en arbetskultur som åtminstone jag tror är väldigt enkel att trivas i.


Fler karriärvägar inom måleri

» Arbetsledare

» Kalkylator

» KMA-ansvarig

» Målarlärare

» Projektledare