Safe Construction Training

Byggföretagens webbaserade och kostnadsfria säkerhetsutbildning Safe Construction Training är hela branschens introduktionsutbildning inom arbetsmiljöområdet.

Goda kunskaper i reglerna kring arbetsmiljö hjälper till att skydda dig själv, kollegor och medarbetare från skador och olyckor. Safe Construction Training är för alla som arbetar i bygg- och anläggningsbranschen och behöver grundläggande säkerhetsutbildning. Utbildningen finns på tio olika språk och genomförs kostnadsfritt online via dator, platta eller mobil. Använder du dator rekommenderar vi dig att använda webbläsare Google Chrome, Microsoft Edge eller Safari.

Safe Construction Training förutsätter att individen är ansluten inom ID06. Detta för att säkerställa att digitalt utbildningsbevis registreras på individen inom ID06 Kompetensdatabas. Det innebär att genomförandet av kursen inleds med en inloggning och verifiering mot ID06. Är individen inte ansluten till ID06 kommer kursen inte att kunna genomföras.

Godkänt resultat från utbildningen är ett krav för alla som är verksamma vid arbetsplatser där Byggföretagens medlemmar är arbetsgivare eller ansvarar för samordning av arbetsmiljön. Ett godkänt testresultat är giltigt i fem år.

Mål

Utbildningens mål är att förstå de vanligaste riskerna inom bygg- och anläggningsbranschen och hur de kan förebyggas. Insikt i hur våra attityder och beteenden kan påverka säkerheten hos oss som individer och i grupp samt kunskap om de vanligaste reglerna inom hälsa och säkerhet. 


Till utbildningen: Safe Construction Training