Referensytor Måleri

Måleriföretagen anordnar kurser för dig som vill veta mer om hur Referensytesystemet fungerar och hur det är tänkt att användas.

Innehåll

Referensytor Måleri är en halvdagskurs på ca 3 timmar och det ingår fika och kursintyg. Under kursen går kursledaren Peter Larsson från Målerikalkyl AB igenom måleriets branschstandard för målade ytor, ”Referensytor”. Kursdeltagarna får en grundlig genomgång av hur systemet är uppbyggt och hur man ska använda och tolka de koder som finns. 

Kursledaren går igenom skillnader mellan arbetsbeskrivningar upprättade utifrån Referensytor jämfört med AMA-koder och identifierar de fördelar som finns med att använda Referensytesystemet. Teori blandas med skarpa exempel från verkligheten. 

Mål

Målet är att kursdeltagarna efter genomgången kurs ska förstå och behärska Referensytesystemet, kunna tolka de olika bildlikarna samt förstå de olika målningsklasserna. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs men du behöver ta med dig utgåva 2022 av Referensytor Måleri måleriets branschstandard för målade ytor till kursen. Har du inte redan pärmen så har du möjlighet att beställa den via Svensk Byggtjänst. Medlemmar i Måleriföretagen har förmånliga priser på Referensytesystemet via Måleriföretagens rabattavtal

Kursavgift:

2 000 kr + moms.


Här kan du läsa mer om våra villkor och avbokningsregler

Om du vill veta mer om kursen är du välkommen att kontakta Jonas Lindberg

Kommande kurstillfällen

Just nu har vi inga planerade kurstillfällen. Vill du gå utbildningen, företagsanpassa den eller bara veta mer?