Nyheter

Senaste artiklar

100-årig målerifirma!

Den 24 maj 1918 startade August Martin Schöön Schööns Måleri AB. Nu har det gått hundra år och firman, som framförallt verkar i västra Skåne, har vuxit från en anställd till drygt 80 anställda. Idag drivs företaget av tredje och fjärde generationen, Lars och Victor Schöön.

2018-05-24

Kommentar angående undersökning om företagsklimatet

Svenskt Näringsliv har idag presenterat sin årliga enkätundersökning om det lokala företagsklimatet i landets kommuner. Nästan 31 000 företagare har svarat på frågor om hur de upplever företagsklimatet i sin kommun.

2018-05-15

Första dagen för vår nya VD, Pontus Sjöstrand

Idag, den 14:e maj gör Pontus Sjöstrand sin första dag på Måleriföretagen. Pontus Sjöstrand kommer närmast från rollen som chef för enheten Arbetsmarknad & Arbetsrätt, juridiska avdelningen på Arbetsförmedlingen.

2018-05-14

”Låt yrkeseleverna kunna välja om de vill ha högskolebehörighet”

Gör det enkelt för yrkeseleverna i gymnasiet. Låt grundläggande högskolebehörighet finnas med i yrkesprogrammen men den ska kunna väljas bort för de elever som har andra intressen. Det skriver Måleriföretagen i Sverige tillsammans med andra företrädare för yrkesföretagen i Svenska Dagbladet idag.

2018-05-07

Måleriföretagen ny delägare i ID06

Måleriföretagen träder tillsammans med sju andra aktörer in som nya delägare i ID06 AB jämte Sveriges Byggindustrier. Ägarbreddning är ett led i att tydligt visa att ID06 är en angelägenhet för hela byggsektorn, både för leverantörer och för beställare.

2018-05-03

Elin Larsson vinnare i Måleri-SM!

Efter tre intensiva tävlingsdagar står det klart att Elin Larsson vann Måleri-SM 2018.

2018-04-27

Säkerhetsdagen 2018!

Idag, den 27 april är det den årliga säkerhetsdagen. Varje år sker både olyckor och sjukdomar på våra arbetsplatser för bygg- och anläggningsarbeten. Idag vill vi påminna våra medlemsföretag om att se över säkerheten på sina egna arbetsplatser för att försöka förhindra olyckor.

2018-04-27

Målaremästare Kenneth Aronsson har avlidit

Målaremästare Kenneth Aronsson har avlidit den 22 april. Kenneth Aronsson var en av de tunga bakgrundspersonerna till bildandet av Måleriföretagen i Sverige 2015.

2018-04-26

Dags för Måleri-SM!

Nu är det dags för Måleri-SM, som genomförs under Yrkes-SM i Uppsala den 25-27 april. Åtta finalister är redo att under tuff konkurrens göra upp om guldmedaljen.

2018-04-24

Arbetsledarutbildning för våtrumsmålning 8 maj i Malmö

För företag som tänker auktorisera sig för våtrumsmålning erbjuder MVK, Måleribranschens våtrumskontroll, en ny chans att genomgå tillhörande arbetsledarutbildning. Utbildningen genomförs i Malmö den 8:e maj.

2018-04-24

”Vi måste ha ett system som är i takt med tiden”

Vi måste ha ett system som är i takt med tiden så att företagen kan investera, utvecklas och i förlängningen skapa sysselsättning, säger Måleriföretagens nya VD Pontus Sjöstrand i en intervju i tidningen Lag & Avtal.

2018-04-20

"Vi har inte råd att missa den kompetens som finns!"

Nyligen presenterade regeringen nya mål för att öka mångfalden i byggbranscen. 25 procent av de som nyanställs i bygg- och anläggningsbranschen ska vara kvinnor senast år 2030. En välkommen målsättning då det behövs fler kvinnor i alla byggyrken, skriver Jonas Lindberg, Måleriföretagen, i tidningen Byggindustrin.

2018-04-20

Dags att slå hål på tre myter om ROT-avdraget!

Alla har något att vinna på ROT-avdraget - de människor som kan få hjälp med renoveringar till en lägre kostnad, företagen och deras medarbetare som får jobba i en sund bransch, samt samhället i stort i form av ökade skatteintäkter. Det skriver Måleriföretagen i Svenska Dagbladet.

2018-04-16

Uppskattat seminarium om alg- och mögelbeväxning genomförs i Umeå den 3 maj

Nu håller Måleriföretagen och Sveff ytterligare ett seminarium om alg- och mögelbeväxning. Seminariet kommer denna gång att genomföras i Umeå, datumet är den 3 maj. Måleriföretagen har tillsammans med Sveff, Sveriges Färgfabrikanters förening, genomfört flera seminarium om problematiken med alg- och mögelbeväxning på målade ytor utomhus.

2018-04-12

Nu laddar vi inför Måleri-SM!

Nu är det bara några få veckor kvar till Måleri-SM som genomförs under Yrkes-SM i Uppsala den 25 - 27 april. Måleribranschens Yrkesnämnd höll nyligen ett sista möte med tävlande och coacher inför tävlingen och den spända känslan av att det snart är dags börjar bli påtaglig för alla inblandade.

2018-03-27

Full fart för branschutbildningar i vår

Visste du att arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet slogs fast redan 1906? Det vet nu alla lärlingar som sedan årsskiftet genomgått den branschutbildning som Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet anordnar. Måleriföretagen har medverkat vid 16 av de 17 utbildningstillfällena som hållits sedan årsskiftet.

2018-03-27

ROT-avdraget – en medelklassreform med brett stöd i hela landet

Victor Schöön, VD Schööns Måleri, skriver i Expressen att ROT-avdraget är en reform som underlättar för många fler att förbättra sina bostäder samtidigt som den skapar vita jobb. Hur kan det inte vara till nytta för alla? Läs Victor Schööns artikel här .

2018-03-23

Pontus Sjöstrand ny VD för Måleriföretagen i Sverige

Måleriföretagen i Sverige har utsett Pontus Sjöstrand till ny VD. Pontus Sjöstrand kommer närmast från rollen som chef för enheten Arbetsmarknad & Arbetsrätt, juridiska avdelningen på Arbetsförmedlingen.

2018-03-21

Kommentar angående regeringens förslag om entreprenörsansvar

Måleriföretagen i Sverige är kritiskt till det förslag om entreprenörsansvar, som regeringen Löfven presenterade tidigare idag. Visserligen är det välkommet att regeringen genomför åtgärder för att sätta stopp för mygel i bygg- och anläggningsbranschen men Måleriföretagen anser att förslaget hamnar fel.

2018-02-13

Se över hanteringen av personuppgifter

Alla som hanterar personuppgifter, till exempel namn och personnummer, behöver veta att den 25 maj i år börjar den nya Dataskyddsförordningen, GDPR, att gälla i alla EU:s medlemsländer.

2018-02-12