Nyheter

Senaste artiklar

BW Måleri rustar upp 1800-talsmålningar i kyrka

Just nu pågår en stor invändig renovering av Hudiksvalls kyrka. Under ett års tid hålls kyrkan stängd och under den tiden har BW Måleri ansvaret att steg för steg putsa upp kyrkan med hjälp av sina traditionella målerikunskaper.

2019-03-20

E-faktura – ett krav vid offentlig upphandling

Efter den första april i år är det förbjudet att skicka pappersfakturor till kommuner, landsting och andra myndigheter. Detta efter att Riksdagen i juni 2018 beslutade att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling, SFS 2018:1277.

2019-03-18

Idag är det kollektivavtalets dag!

Idag omfattas ca 90 procent av svenska arbetstagare av något kollektivavtal. Kollektivavtal är någonting många av oss kanske tar för givet. Men det finns flera anledningar till att uppskatta den överenskommelse som ett kollektivavtal innebär.

2019-03-17

Medlemsintervju med Fredrik Köie, Briljant Måleri AB – ”Mina medarbetare kan växa med hjälp av Måleriföretagen”

På Briljant Måleri jobbar sex personer som är verksamma i Gävle med omnejd. De tillhandahåller diverse måleriarbeten med yrkesstolthet och servicekänsla för industri, företag och privatpersoner.

2019-02-27

Finfa har träffat medlemsföretag och berättat om försäkringar och pensioner

Under de senaste veckorna har Finfa varit ute och träffat några utav våra medlemsföretag. Åsa Blomberg, försäkringskonsult på Finfa, är en av representanterna som varit ute och besökt medlemsföretag.

2019-02-26

Dags att beställa nya ID06-kort!

Den 20 juni 2019 upphör gamla kortstandarden att gälla och då spärras samtliga kort av den gamla standarden (även om det tryckta datumet på kortet anger ett senare datum). Det är därför hög tid för alla företag att byta till de nya säkra ID06-korten redan nu.

2019-02-25

Galaxen Bygg – Byggsektorns egna företag för arbetsmiljö och hälsa

Måleriforetagen är en av delägarna i arbetsmiljö- och rehabiliteringsföretaget Galaxen Bygg. Just nu är 1800 personer anställda i olika företag med arbeten som är anpassade till deras rehabilitering. Och varje år får 500 nyanmälda personer stöttning av Galaxen Bygg.

2019-02-18

Dom i AD – förtydligande avseende personalutrymmen på arbetsplatsen

Idag har Arbetsdomstolen, AD, meddelat en dom avseende personalutrymmen. Domen innebär ett klarläggande hur viktigt det är att en arbetsgivare är tydlig med att anvisa och se till att arbetstagare har tillträde till personalutrymmen.

2019-02-13

Nationell överenskommelse ska få fler att jobba inom byggbranschen!

En ny, utökad nationell överenskommelse mellan byggsektorns parter, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan ska få fler personer att få arbete inom byggsektorn.

2019-02-11

Vi vill bli fler – just nu fokuserar vi på medlemsrekrytering!

Det nya året har inletts med extra fokus på medlemsrekrytering ute i våra sju regioner.

2019-02-06

Närmare en färgspruta stjäls varje dag!

Stölder på byggarbetsplatser är ett återkommande problem. Under hösten 2018 stals närmare en färgspruta om dagen i Sverige, enligt statistik från Moderna Försäkringar. Samtidigt visar en rapport från försäkringsbolaget IF att antalet stölder ökade med 40 procent under samma period. Men det finns åtgärder som kan försvåra för tjuven.

2019-02-06

Medlemsintervju med Fredrik Hagström, Alviks Måleri – ”Vi är inte bara medlemmar, vi är en del av demokratin”

Fredrik Hagström, som är vd på Alviks Måleri för Uppsala och Västerås, har arbetat med måleri sedan 1993. Innan han blev vd på Alviks Måleri har han både varit anställd på större bolag och drivit familjeföretag. Idag känner han att han är på helt rätt plats och han trivs som fisken i vattnet på sitt arbete.

2019-01-30

Vårträff med Framtidsgruppen

Under vårmötet ska Framtidsgruppen, Måleriföretagens ledarskapsnätverk, fördjupa sig i hur ett måleriföretag kan definiera sin medarbetarresa.

2019-01-28

Pontus Sjöstrand i intervju med Byggcheferna: ”Vi verkar för att vi ska vara en säker och attraktiv bransch att söka sig till”

Det har gått drygt sju månader sedan Pontus Sjöstrand blev tillsatt som ny vd för Måleriföretagen. Under den tiden har han, förutom att sätta sig in i sin nya roll, tagit tag i frågor som han anser är viktiga för både Måleriföretagen och hela byggbranschen.

2019-01-08

Ny vidareutbildning inom bättre arbetsmiljö (BAM)

Att jobba med arbetsmiljöfrågor handlar till stor del om att hitta risker och förebygga dem. Det finns ett tydligt samband mellan bra arbetsmiljö och goda resultat för verksamheten. Därför är vi stolta över vår nya vidareutbildning inom ämnet.

2019-01-08

Nytt år -  nya lagar och regler!

I samband med det nya året trädde en rad nya lagar i kraft. Här är några av de lagar och regler som du som företagare behöver ha koll på.

2019-01-08

Måleriföretagen representant för byggsektorn i nytt EU-råd!

Måleriföretagen i Sverige kommer att ingå som representant för byggsektorn i det nya råd, Arbetsmarknadens EU-råd, som arbetsmarknadens parter tillsammans har inrättat under hösten.

2018-12-11

Digitalisering – en resa som är nödvändig att göra!

Digitalisering kan underlätta och effektivisera affärsprocesser, kommunikation och produktion. Det är ett viktigt verktyg med många möjligheter, skriver Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen i Sverige, senaste numret av tidningen Målarmästaren.

2018-12-06

Ny vidareutbildning i BAM klar!

Nu är Bättre Arbetsmiljö, BAM- vidareutbildning klar. Kursen, som är en fortsättningskurs på BAM-grundkurs, har tagits fram gemensamt av Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet och de första kurstillfällena kommer att hållas i vår. Thomas Lundsten, rådgivare på Måleriföretagen, har varit med i arbetet med att ta fram den nya utbildningen.

2018-11-30

Drygt ett år sedan #metoo – DO granskar företag inom bygg- och anläggningsbranschen

Det har gått drygt ett år sedan hashtagen metoo skapades för att uppmärksamma omvärlden på hur omfattande sexuella trakasserier och övergrepp är mot kvinnor. Uppropet spred sig som en löpeld och nådde även byggbranschen i Sverige under hashtagen #sistaspikenikistan. Just nu granskar DO företag inom bygg- och anläggningsbranschen för att säkerställa att de har riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Och Pontus Sjöstrand, vd för Måleriföretagen, betonar vikten av att jobba förebyggande med åtgärder mot kränkningar.

2018-11-06