Nyheter

Senaste artiklar

Drygt ett år sedan #metoo – DO granskar företag inom bygg- och anläggningsbranschen

Det har gått drygt ett år sedan hashtagen metoo skapades för att uppmärksamma omvärlden på hur omfattande sexuella trakasserier och övergrepp är mot kvinnor. Uppropet spred sig som en löpeld och nådde även byggbranschen i Sverige under hashtagen #sistaspikenikistan. Just nu granskar DO 50 företag inom bygg- och anläggningsbranschen för att säkerställa att de har riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Och Pontus Sjöstrand, vd för Måleriföretagen, betonar vikten av att jobba förebyggande med åtgärder mot kränkningar.

2018-11-06

Branschutbildningarna igång!

Nu drar branschutbildningarna igång för säsongen. De två första utbildningarna, en i Skara och en i Malmö, har redan hållits. – Det var osedvanligt nyfikna och intresserade lärlingar på de två utbildningarna, säger Pia Stråle, rådgivare på Måleriföretagen, som för andra året i rad håller i ”arbetsgivardagen” under samtliga branschutbildningar.

2018-10-29

Premiär för nya ID06-kortet

Från och med den 20 oktober är det möjligt att beställa de nya ID06-korten. En förutsättning är att företaget först anslutit sig till det nya ID06-systemet. Hittills har över 4 000 företag anslutit sig till ID06 via någon av ID06 ackrediterade kortpartners.

2018-10-22

Rätt rustad för att kunna rädda liv!

Har ni bra förbandsmateriel på arbetsplatsen? Finns det en hjärtstartare? Vet alla på arbetsplatsen vad man gör vid ett hjärtstopp? Att ha bra förbandsmaterial och en hjärtstartare på arbetsplatsen kan innebära skillnaden mellan liv och död. Nu har vi tecknat ramavtal med ett företag som i snart 30 år har hjälpt andra företag att få en säkrare arbetsmiljö.

2018-10-22

Stölderna ökar på byggarbetsplatserna – se till att förebygga inbrott!

Hela byggbranschen brottas med problem med inbrott. Inom försäkringsbranschen ser man en trend inom anmälda skador, där antalet stölder ökar de senaste åren. Och även om du som företagare har en bra försäkring så kostar stölder mycket tid, avskrivning, självrisker och kanske också stopp i produktion.

2018-10-12

Dekorationsmålare från Sundsvall - vinnare i hastighetsmomentet i Måleri-EM!

Sveriges tävlande i Måleri-EM i Budapest, Art Arbsuwan från Sundsvall som till vardags jobbar på BW Måleri, gjorde en fin prestation och vann hastighetsmomentet. Dock räckte inte hans insats hela vägen och guldmedaljen gick till Patrick Reitbauer från Österrike.

2018-10-01

Fredrik Sager på Stoby Måleri är nominerad till årets mångfaldschef!

Chefgalan är ett årligt evenemang som uppmärksammar, lyfter fram och belönar goda exempel bland Sveriges chefer och ledare. Inför den kommande Chefgalan i mars har en av Måleriföretagens medlemmar, Fredrik Sager, platschef på Stoby Måleri i Växjö, blivit nominerad till priset som årets mångfaldschef. Nomineringen ger det goda indikationer på att utvecklingen går i rätt riktning inom den bransch vi verkar i.

2018-09-26

Nu drar snart Framtidsgruppens höstmöte igång!

Nu drar snart Framtidsgruppens höstmöte igång. Måleriföretagen driver sedan flera år ledarskapsnätverket Framtidsgruppen. Jonas Lindberg, ansvarig för utbildning och branschutveckling hos Måleriföretagen och den som leder Framtidsgruppen, berättar att programmet är uppskattat och välbesökt.

2018-09-12

Stor enighet på Nordiskt möte – fler unga behövs i måleribranschen!

Det behövs nya tag för att locka unga till måleribranschen. Det stod klart när de nordiska ländernas representanter för måleribranschen träffades i Helsingfors i förra veckan.

2018-09-10

Britta Spencer – vinnare i måleri-NM 2018 i Helsingfors!

Sveriges tävlande, Britta Spencer, blev en av vinnarna i Nordiska mästerskapen i måleri 2018. Efter en tuff tävling där fem finalister gjorde upp om titeln Nordens bästa målare kom hon på en delad förstaplats tillsammans med norska Ewelina Sekow och danska Nadia Lykke Andersson.

2018-09-10

En fråga att ta på allvar!

"Måleriföretagen strävar alltid efter en sund arbetsmarknad utan mygel och fusk". Det skriver organisationens vd Pontus Sjöstrand i tidningen Byggindustrin. Han betonar vikten av en regering efter valet som återställer rotavdraget till 50 procent.

2018-09-05

Så tycker partierna - frågor inför valet!

Inför valet ställde tidningen Målarmästaren några frågor till våra största partier. Det handlar om aktuella frågor som kan vara intressanta för Måleriföretagens medlemmar. Läs vad partierna svarade!

2018-09-04

Ett viktigt val och en spännande höst!

Om bara några veckor står Sverige inför ett riksdagsval. Vårt land kan hamna i en situation med ett oklart parlamentariskt läge men klart är att Sverige har flera viktiga frågor som vår nästa regering behöver ta tag i, skriver Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen.

2018-08-22

Öppettider i sommar!

Måleriföretagens växel har öppet mellan klockan 08.45-16.00 under sommaren.

2018-07-06

Måleriföretagen byter telefonnummer!

I samband med att Måleriföretagens telefonväxel har flyttats över till Svenskt Näringslivs växel har vi bytt telefonnummer till 010 - 48 49 500

2018-07-05

Måleriföretagens förhandlingschef på plats i Almedalen

Hallå där Rolf Bladh, Måleriföretagens förhandlingschef, som är på plats i Almedalen på Gotland.

2018-07-05

Intensiv vecka i Almedalen för vd Pontus Sjöstrand

Måleriföretagen i Sverige finns, precis som tidigare år, på plats i Almedalen. Detta för att bygga relationer och delta i olika evenemang. Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen i Sverige, har en intensiv vecka på Gotland med allt från rundabordssamtal till möten med politiker och andra för branschen viktiga aktörer.

2018-07-03

Måleriföretagen i Almedalen

Hallå där Jonas Lindberg, utbildningsansvarig Måleriföretagen i Sverige, som är i Visby för att under några dagar vara med under Almedalsveckan.

2018-07-02

Öppettider i sommar!

Måleriföretagens växel har öppet mellan klockan 08.45-16.00 under sommaren. Under veckorna 28,29 och 30 är bemanningen på kansliet begränsad med hänsyn till semestertider.

2018-06-28

Information om vår växel

Måleriföretagens växel håller just nu på att flyttas över till Svenskt Näringslivs centrala växel. Detta kan innebära svårigheter att nå oss via vårt växelnummer.

2018-06-26