Nyheter

Senaste artiklar

Nya beslut kring Måleri-SM 2020 och Malin Arkelöw tävlar i Måleri-EM 2021

Årets måleritävlingar har påverkats mycket av den rådande situationen kring covid-19. Yrkes-SM ställdes in och Måleri-EM, som genomförs under Euroskills, har blivit flyttat till januari 2021. Måleribranschens Yrkesnämnd, MYN, har följt utvecklingen kring covid-19 noga och beslutat att försöka genomföra ett Måleri-SM i egen regi i november.

2020-06-03

Måleriföretagen: Återställ rotavdraget – en effektiv lösning!

För att undvika en allt för djup och långvarig recession måste regeringen ta tillvara de verktyg som finns. Återställ rotavdraget till 50 procent nu. Det skriver Måleriföretagen tillsammans med flera organisationer inom bygg- och installationssektorn i en debattartikel på Altinget.se idag.

2020-05-15

Måleriföretagen: "Välkommet omställningsstöd!"

Idag presenterade regeringen ytterligare ett stöd som ska hjälpa företag som har drabbats hårt ekonomiskt av coronavirusets effekter. Det nya direktstödet kan gå till företag som under mars och april förlorade minst 30 procent av sin omsättning jämfört med samma period i fjol.

2020-04-30

Säkerhetsdagen 2020 – tillsammans för en trygg och säker arbetsplats!

Idag, den 28 april så är det den årliga säkerhetsdagen. Måleriföretagen passar därför på att påminna våra medlemsföretag om att se över säkerheten på sina egna arbetsplatser för att förhindra onödiga sjukdomar och olyckor.

2020-04-28

Svenskt Näringsliv: ” Sveriges välstånd står på spel”

Utan ett levande näringsliv finns det inga skatteintäkter. Därför behövs mer kraftfulla åtgärder för att företag ska kunna övervintra denna exceptionella kris. Det skriver ledamöterna i Svenskt Näringslivs verksamhetsstyrelse på Dagens Industris debattsida idag.

2020-04-21

Förslag att utöka företagens möjligheter till korttidspermittering!

Företag förelsås få utökade möjligheter till korttidspermittering. Regeringen har tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna presenterat ett förslag om utvidgade möjligheter till korttidspermitteringar för företag.

2020-04-15

Måleriföretagen: "Hjälp företagen och höj ROT-avdraget nu!

Ett höjt rot-avdrag kan snabbt bidra till att få igång företagens verksamhet och öka deras likviditet, något som leder till fler arbetstillfällen och ökade skatteintäkter till en pressad vård och välfärd. Det skriver Pontus Sjöstrand vd Måleriföretagen i UNT idag.

2020-04-08

Nu kan du ansöka om stöd för korttidspermittering

Från och med idag, den 7 april kan du som arbetsgivare ansöka om stöd för korttidspermittering.

2020-04-07

Avtal klart om korttidspermittering för målare!

I dag har Måleriföretagen i Sverige träffat en överenskommelse med Svenska Målareförbundet om att införa det nya systemet med korttidspermitteringar.

2020-03-27

Svenskt Näringsliv om regeringens krispaket - bra men inte tillräckligt kraftfullt!

Regeringen har presenterat ytterligare åtgärder för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet. Svenskt Näringsliv anser att åtgärderna är bra men inte tillräckligt kraftfulla.

2020-03-26

Svenskt Näringsliv föreslår 200 miljarder i räddningspaket för företag och jobb!

Spridningen av coronaviruset har lett till en mycket allvarlig situation för Sveriges företag och jobb. Nu föreslår Svenskt Näringsliv ett brett räddningspaket för motsvarande 200 miljarder kronor.

2020-03-24

Avtal om förenklat förfarande vid permittering enligt kollektivavtalet!

I dag har Måleriföretagen i Sverige träffat en överenskommelse med Svenska Målareförbundet om att införa ett förenklat förfarande vid permittering.

2020-03-23

Avtalsrörelsen 2020 skjuts upp!

Avtalsrörelsen skjuts upp till följd av coronavirusets spridning. Det meddelade facken och arbetsgivarna inom industrin idag. Förhandlingarna kommer att återupptas i höst.

2020-03-20

Medlare vill skjuta upp avtalsförhandlingarna!

Medlaren i förhandlingarna om ett nytt industriavtal ber nu parterna om att nuvarande avtal ska förlängas till den 31 oktober. Detta på grund av coronakrisen.

2020-03-19

Avtal klart om korttidspermittering för tjänstemän!

I dag har Måleriföretagen i Sverige träffat en överenskommelse med fackförbunden Ledarna, Unionen och Sveriges Ingenjörer om att införa systemet med korttidspermitteringar, som regeringen beslutat om för att förhindra varsel i corona-krisen.

2020-03-19

Ytterligare åtgärder från regeringen med anledning av coronaviruset!

Regeringen presenterade idag ytterligare förslag på åtgärder för att mildra de ekonomiska effekterna av coronaviruset.

2020-03-16

Regeringens åtgärder mot coronavirusets effekter!

Regeringen har presenterat åtgärder som syftar till att lindra coronavirusets effekter hos Sveriges företag.

2020-03-12

Treårigt avtal föreslås som avtalsskiss för de fortsatta förhandlingarna inom industrin

De opartiska ordförandena inom ramen för Industriavtalet (OpO) föreslår ett treårigt avtal i sitt förslag till ”Avtalsskiss” med ett normerande procenttal som en grund för de fortsatta förhandlingarna.

2020-03-11

Utvecklade och förenklade kollektivavtal för tjänstemän

Idag har Måleriföretagen i Sverige växlat yrkanden gällande tjänstemannaavtalet med fackförbunden Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer. Målet är att fortsätta skapa enklare och tydligare kollektivavtal som förbättrar medlemsföretagens konkurrenskraft, leder till tryggade anställningar samt får fler att söka sig till branschen.

2020-02-18

Stort intresse för Måleri-SM!

Måleri-SM genomförs under Yrkes-SM i Helsingborg den 22 - 24 april. Intresset har varit stort inför tävlingen och 21 lärlingar och elever anmälde sig till uttagningarna i förhoppningen att kunna knipa en finalplats, vilket till slut nio personer gjorde.

2020-02-17