Nyheter

Senaste artiklar

LO, PTK och Svenskt Näringsliv återupptar förhandlingar

Förhandlingarna om trygghet, omställning och anställningsskydd mellan LO, PTK och Svenskt Näringsliv kommer att återupptas. Förhandlingarna kommer att inledas torsdagen den 15 oktober och genomföras med syfte att lösa de återstående frågorna på vilka förhandlingarna tidigare strandade.

2020-10-14

Samarbete kan leda till en första projektledarutbildning för måleribranschen

Ett samarbete har inletts mellan Måleriföretagen i Sverige och Hermods yrkeshögskola för att starta upp en projektledarutbildning inom måleribranschen. Syftet är att stärka måleribranschen som står inför kompetensutmaningar med koppling till både pensionsavgångar och teknisk utveckling. Besked om utbildningen får bedrivas väntas i januari från Myndigheten för yrkeshögskolan.

2020-10-02

Måleriföretagen om den uteblivna överenskommelsen i LAS-förhandlingarna

Trots långa förhandlingar har parterna LO, PTK och Svenskt Näringsliv inte kunnat enas i förhandlingarna om LAS med mera.

2020-10-01

Företagens besked: Ett höjt ROT-avdrag skapar fler jobb

I en ny undersökning som arbetsgivarorganisationerna inom bygg- och installationssektorn genomfört bland sina medlemsföretag uppger hela 8 av 10 företag att ett återställt rotavdrag till 50 procent av arbetskostnaden skulle ha stor betydelse för företagets möjlighet att skapa fler arbetstillfällen.

2020-09-18

Måleriföretagen i NWT: ”Återställ ROT-avdraget och höj beloppet!”

ROT-avdraget är en välkänd reform som snabbt kan stimulera svensk ekonomi. Ett höjt avdrag kan skapa tusentals nya jobb och motverka osund konkurrens. Det skriver Måleriföretagen i Sverige med flera i Nya Wermlands-Tidningen.

2020-09-01

Planerat systemunderhåll 26 augusti!

Onsdag den 26 augusti mellan klockan 07:00 och 14:00 planerar vi att utföra systemunderhåll av våra system och tjänster. Detta kan medföra tillfälliga störningar.

2020-08-24

Höstbudgeten viktig för framtida reformarbete!

Att återstarta Sverige kommer att kräva ett näringsliv som vågar investera och anställa och det måste vara utgångspunkten i det reformarbete som behöver ta sin början med budgetpropositionen. Det skriver Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke i en debattartikel i Dagens Industri idag.

2020-08-20

Nya beslut kring Måleri-SM 2020 och Malin Arkelöw tävlar i Måleri-EM 2021

Årets måleritävlingar har påverkats mycket av den rådande situationen kring covid-19. Yrkes-SM ställdes in och Måleri-EM, som genomförs under Euroskills, har blivit flyttat till januari 2021. Måleribranschens Yrkesnämnd, MYN, har följt utvecklingen kring covid-19 noga och beslutat att försöka genomföra ett Måleri-SM i egen regi i november.

2020-06-03

Måleriföretagen: Återställ rotavdraget – en effektiv lösning!

För att undvika en allt för djup och långvarig recession måste regeringen ta tillvara de verktyg som finns. Återställ rotavdraget till 50 procent nu. Det skriver Måleriföretagen tillsammans med flera organisationer inom bygg- och installationssektorn i en debattartikel på Altinget.se idag.

2020-05-15

Måleriföretagen: "Välkommet omställningsstöd!"

Idag presenterade regeringen ytterligare ett stöd som ska hjälpa företag som har drabbats hårt ekonomiskt av coronavirusets effekter. Det nya direktstödet kan gå till företag som under mars och april förlorade minst 30 procent av sin omsättning jämfört med samma period i fjol.

2020-04-30

Säkerhetsdagen 2020 – tillsammans för en trygg och säker arbetsplats!

Idag, den 28 april så är det den årliga säkerhetsdagen. Måleriföretagen passar därför på att påminna våra medlemsföretag om att se över säkerheten på sina egna arbetsplatser för att förhindra onödiga sjukdomar och olyckor.

2020-04-28

Svenskt Näringsliv: ” Sveriges välstånd står på spel”

Utan ett levande näringsliv finns det inga skatteintäkter. Därför behövs mer kraftfulla åtgärder för att företag ska kunna övervintra denna exceptionella kris. Det skriver ledamöterna i Svenskt Näringslivs verksamhetsstyrelse på Dagens Industris debattsida idag.

2020-04-21

Förslag att utöka företagens möjligheter till korttidspermittering!

Företag förelsås få utökade möjligheter till korttidspermittering. Regeringen har tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna presenterat ett förslag om utvidgade möjligheter till korttidspermitteringar för företag.

2020-04-15

Måleriföretagen: "Hjälp företagen och höj ROT-avdraget nu!

Ett höjt rot-avdrag kan snabbt bidra till att få igång företagens verksamhet och öka deras likviditet, något som leder till fler arbetstillfällen och ökade skatteintäkter till en pressad vård och välfärd. Det skriver Pontus Sjöstrand vd Måleriföretagen i UNT idag.

2020-04-08

Nu kan du ansöka om stöd för korttidspermittering

Från och med idag, den 7 april kan du som arbetsgivare ansöka om stöd för korttidspermittering.

2020-04-07

Avtal klart om korttidspermittering för målare!

I dag har Måleriföretagen i Sverige träffat en överenskommelse med Svenska Målareförbundet om att införa det nya systemet med korttidspermitteringar.

2020-03-27

Svenskt Näringsliv om regeringens krispaket - bra men inte tillräckligt kraftfullt!

Regeringen har presenterat ytterligare åtgärder för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet. Svenskt Näringsliv anser att åtgärderna är bra men inte tillräckligt kraftfulla.

2020-03-26

Svenskt Näringsliv föreslår 200 miljarder i räddningspaket för företag och jobb!

Spridningen av coronaviruset har lett till en mycket allvarlig situation för Sveriges företag och jobb. Nu föreslår Svenskt Näringsliv ett brett räddningspaket för motsvarande 200 miljarder kronor.

2020-03-24

Avtal om förenklat förfarande vid permittering enligt kollektivavtalet!

I dag har Måleriföretagen i Sverige träffat en överenskommelse med Svenska Målareförbundet om att införa ett förenklat förfarande vid permittering.

2020-03-23

Avtalsrörelsen 2020 skjuts upp!

Avtalsrörelsen skjuts upp till följd av coronavirusets spridning. Det meddelade facken och arbetsgivarna inom industrin idag. Förhandlingarna kommer att återupptas i höst.

2020-03-20