Äntligen dags för nya måleritävlingar

Under pandemin har måleribranschens tävlingar legat på is, men under våren är ett nytt Måleri-SM inplanerat. SM-tävlingen genomförs som vanligt i samband med Yrkes-SM, denna gång i Växjö, den 10 - 12 maj.

Äntligen dags för nya måleritävlingar

Intresset för Måleri-SM är rekordhögt, såväl från sponsorer och branschrepresentanter som från tävlande. Hela 17 deltagare från hela landet är anmälda till MYN:s uttagningstävling där deltagarna ska kämpa om någon av de 8 platserna till finalen i Växjö. Uttagningstävlingen hålls på gymnasieskolan Vipan i Lund, den 8 mars. Till följd av en stor informationsinsats har MYN lyckats locka flera skolor som tidigare inte varit med i tävlingen att anmäla tävlande.

- Det känns oerhört kul att vi äntligen får tävla igen. Extra kul är att flera för oss nya skolor deltar med tävlande för första gången. Tävlingarna är en bra branschgemensam satsning där vi får chansen att visa upp det stora yrkeskunnande som dessa unga målare har. Tävlingarna är en viktig aktivitet för att profilera yrket och locka fler till måleriutbildningarna. Nu hoppas vi att smittspridningen går ner så att vi kan anordna vårt bästa Måleri-SM någonsin, säger Jonas Lindberg, utbildningsansvarig på Måleriföretagen.

Vill du veta mer om tävlingarna och vilka moment som ingår? Titta då på MYN:s hemsida