26 nya kalkylatorer till måleribranschen

De första studenterna som läst utbildningen ”Kalkylator inom måleri” är nu färdiga med sin utbildning. Resultatet blev 26 stycken utdelade yrkesbevis till studenter som nu är redo att ta sig an en bredare roll.

Utbildningen Kalkylator inom måleri, framtagen av Måleriföretagen tillsammans med Hermods Yrkeshögskola, har pågått i 16 veckor och därmed nått sitt slut. 

Under dessa 16 veckor har studenterna erhållit kunskap inom ett område som är högt eftertraktat på marknaden. Resultatet blev 26 elever som nu fått sitt yrkesbevis och därmed kan ta sig an en ny roll eller bredda den roll de har idag. 

Solveig Olsson, utbildningsledare på Hermods Yrkeshögskola, är glad över att en så stor andel av studenterna nu fått sitt yrkesbevis efter 16 spännande veckor. 

Vad har studenterna fått göra under utbildningstiden?

- De har läst en branschanpassad matematikkurs, entreprenadjuridik, kalkylering i digitala system samt ledarskap och arbetsmiljö. 26 utdelade yrkesbevis är en fantastisk siffra för oss och det kommer att höja kvaliteten och behoven inom branschen. 

Vad betyder det att så många av studenterna gått ut med godkända betyg?

- Det betyder framför allt mycket för företagen där studenterna nu har uppdaterad, god kompetens att tillföra. Kompetens som dessutom verkligen ligger i tiden. Jag tror flera av eleverna kommer att ta mer ledande roller. Kurserna är utformade efter ett behov. Det här är ett bra exempel på hur arbetslivet och skolan format utbildningen och tillsammans hittat ett bra samarbete.

Hur har studenterna utvecklats under utbildningsperioden?  

- Jag är imponerad över att de klarat sig så bra. Många har arbetat samtidigt och det har varit heltidsstudier, så det har verkligen gått fantastiskt bra utifrån det. Studenterna har verkligen velat ha denna kompetens vilket jag tror är en bärande del till att så många har lyckats. 

Upplever du att studenterna är nöjda med utbildningen?  

- Ja det gör jag. Vi gör en utvärdering efter varje kurs och alla är väldigt nöjda. Många kommer också kunna utnyttja sin kompetens direkt i ett företag vilket är jättebra. Företagen kommer också kunna berätta att de har den här kompetensen i sitt företag och att kunskapen är så pass färsk som den är.

Kommer utbildningen att fortsätta i samma utformning som tidigare? 

- Det jag vet är att det kommer att starta en ny klass i november med 30 platser. Vi ska också ansöka om ytterligare två omgångar med kurser. 

Läs mer om utbildningen kalkylator inom måleri på Hermods Yrkeshögskolas hemsida