Stort intresse för ledarskapsnätverket Framtidsgruppen

Framtidsgruppen är Måleriföretagens ledarskapsnätverk. Måleriföretagen har drivit nätverket under många år och många medlemmar som idag driver medlemsföretag har ett förflutet i nätverket. Under ett par år har det skett ett generationsskifte, men nu är intresset åter stort för nätverkets verksamhet. Vid vårmötet i Knivsta i april var över 40 deltagare anmälda. En femtedel av dem var med för första gången.

- Det är verkligen roligt att återväxten är god, säger Jonas Lindberg, utbildningsansvarig hos Måleriföretagen och ansvarig för Framtidsgruppen. I träffarna har vi ett tema kring en aktuell fråga och programmet är uppskattat. Det är kul att så många nya deltagare vill vara med. 

De flesta medlemmar har mycket att göra just nu, trots att mycket tyder på att en lågkonjunktur stundar. Detta faktum blev grunden för vårmötets tema som handlade om kommunikation och innovationskraft samt om vilka möjligheter som öppnar sig och hur chefer som lyckas i svåra tider gör. Nätverket gjorde även en djupdykning i hur hjärnan fungerar och hur man får tillgång till sina bästa ledarskapsverktyg.  

Under vårmötet delade tre rutinerade föreläsare med sig av sina kunskaper inom temat och lagarbete, alla med olika perspektiv och bakgrund. Under två välfyllda dagar fick deltagarna lyssna till:

• Margaretha Öström, civilekonom och organisationskonsult
• PG Wettsjö, entreprenör, författare och en av landets mest efterfrågade föreläsare
• Donnie Lygonis, entreprenör och ledare för det som anses vara världens bästa innovationskontor, på KTH i Stockholm.

- Föreläsarnas olika bakgrund ger en bra bredd och mycket nya tankar. Att tänka mer som ett start-up och att bjuda in och stimulera medarbetarna att bidra i företagets utvecklingsarbete, t ex, tyckte jag var mycket intressant att diskutera, säger Jonas.

Nästa träff med Framtidsgruppen är under hösten 2023.  Är du intresserad av Framtidsgruppen? Hör gärna av dig till jonas.lindberg@maleriforetagen.se.