Utvecklingsdrivna och engagerade team i fokus vid Framtidsgruppens höstmöte

De flesta medlemmar har mycket att göra just nu, trots att mycket tyder på att en lågkonjunktur stundar. Byggsektorn brukar tidigt känna av sämre tider och i perioder av osäkerhet är det viktigt att inte glömma medarbetarna. När Framtidsgruppen samlades för möte den 26–27 oktober var utveckling av medarbetare i fokus.

Trettio deltagare från hela landet samlades på The Winery Hotel i Solna för att diskutera hur man som ledare kan arbeta för att stärka engagemang, motivation och trygghet hos medarbetarna och samtidigt göra företaget mer lönsamt och mindre känsligt för marknadens svängningar. 


Jimmie Walter, Celander Skaraborg och Gustav Hagström, Hållbart Måleri i Uppsala

Framtidsgruppen är ett ledarskapsnätverk som Måleriföretagen drivit under många år och denna gång var det många deltagare som var med för första gången. 

- Det är jättekul, verkligen! Vi vet att programmet är uppskattat och att både innehållet och gemenskapen bidrar till att man vill fortsätta delta, men vi har haft lite av ett generationsskifte de senaste åren, vilket är helt naturligt. Nu ser det ut som att vi åter har en god tillväxt och att vi nått ut till nya deltagare, säger Jonas Lindberg, utbildningsansvarig hos Måleriföretagen och ansvarig för Framtidsgruppen.

Tre rutinerade föreläsare

Under höstmötet delade tre rutinerade föreläsare med sig av sina kunskaper inom ämnet team och lagarbete, alla med olika perspektiv och bakgrund. Under två välfyllda dagar fick deltagarna lyssna till:

• Malin Rapp, med akademisk bakgrund inom neurovetenskap och motivationspsykologi
• Claes Hellgren, före detta landslagsspelare i handboll, förbundskapten och sportkommentator
• Thomas Dimming, ledarskapsexpert och mångårig coach åt chefer

- Föreläsarnas olika bakgrund gav en mycket bra blandning av erfarenhet och alla deltagare fick praktiska verktyg med sig att använda i det egna företaget, säger Jonas.


Thomas Dimming föreläser

Hannah Falkenström, Gusten Persson Måleri, var för första gången med på Framtidsgruppens möte. 

Hur var det att vara med första gången?  

- Det var mycket givande, roligt och samtidigt lärorikt. Jag rekommenderar alla som har en ledande position på ett måleriföretag att ta tillfället i akt och delta för att träffa både branschkollegor och lyssna på spännande föreläsningar. 

Vilket intryck fick du av Framtidsgruppen?  

- Jag fick ett mycket gott intryck och att teamet bakom var engagerade och hade styrt upp dagarna väl och på ett professionellt sätt. 

Varför skulle du rekommendera andra att vara med?  

- Jag rekommenderar Framtidsgruppen för att träffa branschkollegor och trendspana kring vad som händer just i branschen och vilka ämnen som är aktuella och diskuteras idag. Likaså för att hämta inspiration och få idéer på hur man kan utveckla sitt eget företag, medarbetare och ledarskap till det bättre.


Stefan Linder, Holmlunds Måleri och Hannah Falkenström, Gusten Persson Måleri

Nästa träff med Framtidsgruppen är under senvåren 2023.  

Är du intresserad av Framtidsgruppen? Hör gärna av dig till jonas.lindberg@maleriforetagen.se.