Måleriföretagen Masters 2022 - Årets golfmästare: Tommy Smeds

Den 25 augusti var det återigen dags för Måleriföretagen Masters. Tävlingen avgjordes på Lannalodge Golf Resort i Örebro med ett väder som kan sammanfattas i ett ord: magiskt.

Den individuella tävlingen avgjordes enligt slagspelsregler – det vill säga banans par och maximalt fem slag. Varje lottad boll utgjorde även ett lag där de två bästa resultaten på varje hål räknades ihop enligt poängbogey-reglerna. Måleriföretagens Tina Engelin och externa tävlingsledaren Joakim Kumlin stod för arrangemanget.

I individuella tävlingen var det Tommy Smeds, Linoljemålarna, som lyckades pricka in dagsformen bäst och gick runt på netto 67 slag. Tvåa blev Mikael Bascuas, Krafft Måleri, netto 68 slag. Trea blev Mattias Johansson, Målerimetoder, på netto 68 slag. I och med Tommys vinst så lämnar pokalen region Norr och landar i region Stockholm.

Specialtävlingarna – ”Närmast hål” avgjordes på hål 3, också kallat ”bäverhålet”, där det var cirka 140 meter från tee till flaggan. Närmast kom Daniel Andersson från Alviks Måleri med 1,86 meter från flagg. Då Fredrik Olausson från medarrangören Tikkurila, som är utom tävlan, vann ”Long Drive” beslutades att priset skulle gå till Magnus Hellmer, Leif Olsson Måleri, som lyckades med bedriften att göra hole-in-one på hål 13 under inspelet dagen innan.


Magnus Hellmer, Leif Olssons Måleri, gjorde hole-in-one på hål 13.

Resultat Individuellt

  1. Tommy Smeds, 67 slag
  2. Mikael Bascuas, 68 slag
  3. Mattias Johansson, 68 slag
  4. Petri Saarenpää, 68 slag
  5. Bengt Persson, 69 slag

Resultat Lagtävling

  1. Mikael Holmgren, Stefan Andersson, Patrik Mahlberg
  2. Mattias Johansson, Petri Saarenpää, Niclas Sjö
  3. Tommy Smeds, Niklas Liljegren, Mattias Gustafsson
  4. Mikael Bascuas, Peter Jonas, Tomas Venturi
  5. Jonny Andersson, Peter Johansson Ärnils, Magnus Hellmer

Ett stort tack till alla deltagare och till Tikkurila, som var medarrangör även detta år och bistod med ett generöst prisbord, middag och trevlig service längs banan.

Ett år går fort! Se till att hålla i gång svingen så ses vi på Måleriföretagen Masters 2023!