Nu inleds resan mot Måleri-SM 2024

Vartannat år tävlar unga målare i Måleri-SM. Snart är det dags igen och SM-tävlingen genomförs även denna gång i samband med Yrkes-SM, som i april nästa år arrangeras i Karlstad.

Förra gången, 2022, var intresset för Måleri-SM rekordhögt, såväl från sponsorer och branschrepresentanter som från tävlande. Då var hela 17 deltagare från hela landet anmälda till MYN:s uttagningstävling där deltagarna fick kämpa om någon av de åtta platserna till finalen som då gick i Växjö. 

Resan mot SM börjar med en uttagningstävling som i år hålls på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge, den 28 - 29 november

- Det känns jättekul att vi ska tävla igen. Vi hoppas på lika stort intresse som förra gången, såklart! Tävlingarna är en bra branschgemensam satsning där vi får chansen att visa upp det stora yrkeskunnande som dessa unga målare har. Genom tävlingarna kan vi visa upp yrket, vi får bra förebilder och hoppas locka fler till måleriutbildningarna. För de unga målare som deltar är tävlingen också ett tillfälle att växa i sitt yrke och ett minne för livet, säger Jonas Lindberg, utbildningsansvarig på Måleriföretagen.

Har du en lärling eller en elev som praktiserar i ditt företag som du tycker ska vara med och tävla? Tipsa då om Måleri-SM! Sista anmälningsdag är den 30 september.

Vill du veta mer om tävlingarna och vilka moment som ingår? På MYN:s hemsida hittar du anmälningsformulär och allt om Måleri-SM 2024.