Måleriföretagen: "Välkommet omställningsstöd!"

Idag presenterade regeringen ytterligare ett stöd som ska hjälpa företag som har drabbats hårt ekonomiskt av coronavirusets effekter. Det nya direktstödet kan gå till företag som under mars och april förlorade minst 30 procent av sin omsättning jämfört med samma period i fjol.

Stödet beräknas kosta staten ca 39 miljarder kronor och riktar sig till företag med en omsättning på minst 250 000 kronor under det senaste räkenskapsåret. Uppemot 180 000 företag kan, enligt finansdepartementets beräkningar, ha rätt till det. Förhoppningen är att stödet ska börja gälla från och med 1 juli.

- Det här är mycket välkommet. Det är ett bra och tydligt riktat stöd till företagen. Nu är det bara angeläget att stödet snabbt kommer på plats, säger Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen.

Stödet bygger på en överenskommelse mellan regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna. Utbetalningarna kommer att ske via Skatteverket som också har rätt att kräva tillbaka pengar om företag tagit del av stödet på felaktiga grunder.