"Årsmötet är platsen där man inte är konkurrenter utan kollegor"

Måleriföretagens årsmöten runt om i regionerna är kanske medlemmarnas viktigaste möte. Där läggs grunden för vår verksamhet, för det är framförallt där som den enskilde medlemmen har möjlighet att diskutera verksamheten och påverka olika beslut. Dessutom är årsmötet en trevlig sammankomst för alla som är engagerade i måleribranschens framtid.

Tina Engelin, projektledare på Måleriföretagen

Under oktober och november har Tina Engelin, projektledare på Måleriföretagen och den som samordnar de flesta årsmötena, haft fullt schema.

Vilken har varit den största utmaningen i år?

– Det är nog att få så många medlemmar som möjligt att engagera sig i att komma, fånga intresset och skapa en nyfikenhet. När, var och innehåll är självklart viktiga delar då vi vill få alla att känna sig delaktiga och känna att man får ut något av mötet. En aktivitet i samband med årsmötet lockar ofta och det kan vara allt från goda middagar, föreläsningar eller annan underhållning. Det som har varit extra roligt i år är att vi kunnat ses efter släppta restriktioner, men också att vi sett lite nya ansikten i form av företag som varit medlemmar längre men inte tidigare deltagit och även nya medlemmar.

Måste man engagera sig aktivt om man går på ett årsmöte?

– Nej, absolut inte. Det är snarare ett bra sätt att lyssna, lära och bara umgås och nätverka.

Varför tycker du att medlemmarna ska delta vid årsmötena?

– Jag tycker absolut att man ska delta, ge det en chans, det är en gång om året och den känsla av samhörighet och delaktighet ett årsmöte ger är värt varenda minut. Du får möjlighet att påverka och göra din röst hörd och vill du bara lyssna går det också alldeles utmärkt.

Vad tycker du är roligast med våra årsmöten?

– Att se drivet, engagemanget och viljan att påverka hos våra medlemmar och sen känslan av glädje och gemenskap – den är så häftig. Årsmötet är platsen där man inte är konkurrenter utan kollegor i branschen, en familjär känsla.


Vill du också vara en del av Måleriföretagen?

» Bli medlem