Ny branschanpassad utbildning för platsansvarig målare

Måleriföretagen har i samarbete med Byggakademin tagit fram kursen ”Ansvarig Målare”. Kursen omfattar två dagar där deltagarna kommer att följa ett måleriprojekt från kontrakt till färdigt projekt. Denna nya kurs är lämplig för målare som är eller vill arbeta som platsansvarig målare.

Ansvarig Målare

Innehållet utgår helt från branschspecifika exempel och ger en djupare förståelse för måleriprojekt och dess förutsättningar. Ansvarig Målare innehåller exempelvis genomgång av kontraktshandlingar och AMA-Hus samtidigt som deltagarna ska få förståelse för kalkyl och tidplan, arbete med ÄTA-hantering, riskanalyser och kunskaper för att styra eget lag.

- Måleriföretagen strävar ständigt efter att utveckla vårt kursutbud och kursen Ansvarig Målare passar bra för våra medlemmars medarbetare, säger Jonas Lindberg, utbildningsansvarig på Måleriföretagen. Det är en helt branschanpassad kurs som lanseras i höst. Att deltagaren under kursen får följa ett måleriprojekt från kontrakt till färdigt projekt tror vi är ett bra upplägg och Byggakademin har goda referenser från medlemmar som redan gått kurser i deras regi. Vår förhoppning är att denna kurs blir ett bra tillskott i vårt kursutbud och att deltagarna efter avslutad kurs kan bidra till förbättrad struktur och lönsamhet i medlemmarnas verksamhet, säger Jonas.

Måleriföretagen diskuterar nu ett samarbetsavtal med Byggakademin som ska ge medlemmar förmånligt pris på deras kursutbud.

Läs mer om Ansvarig Målare

Se Byggakademins kursutbud