Pontus Sjöstrand i debattartikel i UNT: Återställ ROT-avdraget till 50 procent för att motverka arbetslivskriminalitet, stimulera ekonomin och främja hållbart byggande och renovering

Pontus Sjöstrand, vd på Måleriföretagen, skriver i en debattartikel i UNT idag om vikten av att återställa ROT-avdraget till 50 procent för att motverka arbetslivskriminalitet, stimulera ekonomin och främja hållbart byggande och renovering.

Svenskt Näringsliv har tidigare givit ut rapporten ”Konkurrensen med den svarta sektorn – ett stort problem för företagen och samhällsekonomin”, där man lyfter problemen med en ökad arbetslivskriminalitet. Mer än vart femte företag uppger att man utsatts för konkurrens av skattefuskande företag. En stor risk är också att oseriösa bolag inte sällan har kopplingar till ren kriminalitet och kan vara en del av den våldsvåg som är ett faktum i Sverige.

Nu är det viktigare än någonsin att återställa ROT-avdraget till 50 procent med tanke på rådande byggkris. Samtidigt kan man stimulera ett hållbart sätt att renovera och bevara det befintliga fastighetsbeståndet.

”Regeringen behöver ta ett långsiktigt grepp i kampen mot den svarta ekonomin och arbetslivskriminaliteten”

Läs debattartikeln i UNT i sin helhet här.