Måleriföretagen i NWT: ”Återställ ROT-avdraget och höj beloppet!”

ROT-avdraget är en välkänd reform som snabbt kan stimulera svensk ekonomi. Ett höjt avdrag kan skapa tusentals nya jobb och motverka osund konkurrens. Det skriver Måleriföretagen i Sverige med flera i Nya Wermlands-Tidningen.

En pandemi har skakat om världen och vi vill nu tillsammans ta ansvar för företagande, jobb och svensk ekonomi. Bygg- och installationssektorn är en viktig motor för samhällsbyggandet som vi vill ska göras hållbart och på schyssta grunder. Vi uppmanar därför regeringen att snarast använda en fungerande reform för att snabbt och tryggt stimulera jobb och ekonomi – återställ ROT-avdraget och höj beloppet! Det skriver Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen, tillsammans med andra organisationer inom bygg- och installationssektorn på debattplats i Nya Wermlands-Tidningen.

Regeringen har nyligen beslutat om ett utökat RUT-avdrag med syfte att öka sysselsättningen som tagit skada av coronapandemin. Skribenterna menar att ett liknande beslut bör tas för ett utökat ROT-avdrag och att man, till skillnad från RUT-branschen, inom bygg- och installationssektorn har ett säkerhetssystem med ID06-kort, vilket säkrar varje specifik hantverkare till ett seriöst företag. 

Läs hela artikeln här.