Patriks företag stannar i växten på grund av rekryteringsproblem

Som nystartad egenföretagare har Patrik Johansson fått en rejäl fart på verksamheten redan från start. Helst vill han låta företaget växa och skulle kunna sysselsätta ett par personer till, men svårigheten med att rekrytera sätter käppar i hjulet.

Längst ner i ett trapphus i ett hyreshus i Eskilstuna lägger Patrik Johansson vid Mälardalens Målericentral sista finishen vid en röd plåtdörr. För tillfället är han i ett trapphus där han målar schabloner och några dörrar. Detta arbete varvar han med jobb på ett bygge samt en helrenovering hos en privatperson och dessutom ett försäkringsjobb i Strängnäs. Att pussla med flera mindre jobb som pågår samtidigt är en del av de utmaningar som ingår i en småföretagares vardag.

– Jag jobbade som projektledare på två större bolag under sex år och efter ett tag var det många som ryckte i mig och ville att jag skulle starta eget. Till slut vågade jag göra slag i saken förra sommaren och det har jag inte ångrat, även om det är svårt att hitta rätt balans på hur många jobb man ska åta sig, säger Patrik, som i dagsläget är fullbokad hela året ut och även skulle kunna sysselsätta en person till.

Vill gärna forma sin egen arbetskraft

När det kör ihop sig har han hyrt in målare från andra företag, men svårigheten med att hitta någon att anställa gör att han emellanåt tvingas tacka nej till jobb.

– Jag har försökt på alla sätt. Jag har försökt övertala en kompis att gå som lärling hos mig och jag har en kusin som är målare och bor i Linköping som jag till och med har erbjudit att fixa lägenhet till om han flyttar hit, men ingenting funkar.

Han tar gärna emot praktikanter eller lärlingar och ser bara fördelar med att få vara med och forma sin blivande arbetskraft, men inte heller den vägen har fungerat för honom. Han har kontaktat flera skolor och bett dem att kontakta honom när det är dags för praktik, men oftast hamnar eleverna på de stora målerierna.

– Jag hade faktiskt en praktikant från en skola, men han slutade efter två dagar då han fick prova på jobbet på allvar och insåg att det inte var som han tänkt sig, konstaterar Patrik och tror att problemen med att locka ungdomar till byggutbildningarna bland annat handlar om att de flesta unga har en bild av att de vill sitta och jobba framför en dator.

Om Patrik inte bromsades av svårigheten med att rekrytera, skulle han kunna tänka sig att landa någonstans mellan tre och sju anställda. En storlek på företaget som han känner skulle vara lagom för att fortfarande kunna behålla den familjära känslan och garantera högsta nivå på utförda jobb.

Text: Lo Bäcklinder Foto: Per Hansson
Intervjun är hämtad från tidningen Målarmästaren nr 2 - 2022