Redo för Nordiska mästerskapen i måleri

Den 13 till 17 september tävlar Céline Hansen från Lidköping i Nordiska mästerskapen i måleri i Litteraturhuset, Oslo. Under träningsperioden och vid sin sida under tävlingen kommer hon att ha målerilandslagets nytillträdda coach Leila-Tiba Al-Seadi.

Förberedelserna inför Nordiska mästerskapen pågår för fullt och Céline Hansen, som tog silver i Måleri-SM i Växjö tidigare i år, tränar för fullt inför tävlingen. Den 13 september får hon bekanta sig med det bås som ska bli hennes tävlingsutrymme i de olika delmomenten.

Hennes coach Leila-Tiba Al-Seadi känner en stor stolthet över att få leda Céline under Nordiska mästerskapen. Vi ställde några frågor till den 27-årige nyblivne landslagscoachen!

Hur kommer det sig att du blev tränare?

- Det var helt enkelt för att jag fick förtroendet från tävlingsgruppen och för att jag tidigare visat upp stor kompetens under måleri-SM. De tyckte också att jag var en bra pedagog för de yngre som tävlar. Jag är väldigt tacksam för förtroendet och stolt över att jag som 27-åring nu kliver in som landslagscoach.

 

Hur brukar upplägget på Nordiska mästerskapen att se ut?

- Det är ungefär som Måleri-SM, med moment som tapetsering, snickerimålning, bildöverföring med innehållande streckmålning och schablon samt frihandsmålning.

Vem är det som bestämmer vem det är som ska representera Sverige i tävlingen?

- Det är vi i tävlingsgruppen som bestämmer det. Céline är otroligt duktig och jag tror att hon har en stor chans att vinna. Hon är väldigt lyhörd och tänker verkligen till. Dessutom är hon väldigt engagerad och strukturerad. Och tänker alltid på hur man kan göra allting lite bättre. Jag är jättestolt över henne.

Hur gör du Céline redo för de olika momenten?

- Vi har hörts mycket under sommaren och pratat mycket. Nu ska jag hälsa på henne nästa vecka. I övrigt är hon i skolan och tränar för fullt. Vi har också översatt alla moment till svenska och gått igenom alla moment. Sedan har hon också sin målarlärare som hjälper henne. Mycket handlar om upplägg och hur man ska utföra de olika momenten på bästa sätt.

Vi önskar Leila och Céline ett stort lycka till i Nordiska mästerskapen i Oslo den 13 till 17 september!