Daniel och Jonny tror på stor inflyttning till Skellefteå

När byggandet tog fart i centrala Skellefteå passade Daniel & Jonny Måleri på att flytta sin måleributik därifrån till en lättillgängligare del av staden. I samband med det får de också möjlighet att sätta sin egen prägel på butiken.

När fastighetsägaren bestämde sig för att bygga bostäder på parkeringen till måleributiken flyttade Daniel och Jonny till en ny lokal.
Daniel Andersson och Jonny Andersson, ägare av Daniel & Jonny Måleri och Flüggerbutiken i Skellefteå. Foto: Per Hansson

– Den förra butiken tog vi över precis som den var från förra ägarna och de lokalerna har inte varit helt ultimata för oss, konstaterar Jonny Andersson.

Han är den ene ägaren av Daniel & Jonny Måleri och Flüggerbutiken i Skellefteå. Verksamheten driver han som franchiseföretag tillsammans med brodern Daniel Andersson.

När fastighetsägaren bestämde sig att bygga två hyreshus på gamla parkeringen så valde Jonny och Daniel att flytta sin butik till stadsdelen Anderstorp där det finns gott om parkeringsplatser.

I nyrenoverade lokaler har de nu, tillsammans med Flüggers personal, byggt upp en fräsch butik enligt koncernens koncept, med gott om utrymme och lagom anpassade ytor.

– I vår förra butik, som vi tog över för ungefär ett år sedan, hade vi ett alldeles för stort lager, men här är det precis perfekt. Kontoret och fikarummet fungerar också jättebra, säger Daniel.

Självklart med byggbranschen

Firman driver de tillsammans sedan 2007. Då hade Jonny varit egen företagare sedan ett år tillbaka efter att ha varit anställd i olika bolag. Båda bröderna tyckte att byggbranschen var det självklara yrkesvalet och har inte ångrat sin inriktning. Idag har de fyra anställda, varav två i butiken och två inom måleridelen.

Huvuddelen av Daniel och Jonnys måleriuppdrag är ROT-jobb och de är flexibla och tar gärna jobb på andra orter än i Skellefteå.

– Vi har till exempel varit uppe i Kiruna och hjälpt Alviks måleri med målarjobb på Scandic där. I Gällivare har vi också gjort en hel del jobb och emellanåt är vi nere i Stockholm och jobbar. Vi passar på att vara där det händer, skrattar Jonny, som tycker att jobben på annan ort är ett bra sätt att kombinera arbetet med favoritintresset golf.

Daniel & Jonny Måleri Foto: Per Hansson

I Måleriföretagens olika evenemang, framförallt golftävlingarna, är bröderna två kända ansikten och återkommande deltagare. De delar mycket och trivs med att arbeta tillsammans.

– Oftast går det bra att komma överens. Vi har högt i tak och även om vi tycker olika ibland, så funkar det väldigt bra. Vi har ingen uppdelning på sysslorna utan var och en gör det som behöver göras. Räkna på jobb brukar vi göra tillsammans, säger Daniel.

Som många andra företagare som är verksamma i den expansiva Norrlandsregionen, har de gott hopp om framtiden.

– Det byggs överallt nu. Det behöver släppas fler tomter, men det är mycket på gång, säger Jonny.

Text: Lo Bäcklinder
Intervjun är hämtad från tidningen Målarmästaren nr 5 - 2021