Aktuellt

Debatt: Bra jobbutsikter med yrkesprogram

Snart är det dags för Skånes 15 700 niondeklassare att göra sitt gymnasieval. Den som väljer att läsa ett yrkesprogram kommer att ha goda förutsättningar att klara sig fint på arbetsmarknaden i framtiden, skriver Jonas Lindberg, utbildningsansvarig på Måleriföretagen, tillsammans med företrädare för medlemsorganisationer inom Svenskt Näringsliv.

2022-01-14

De slår hål på fördomar om hantverkare

Liksom för så många andra i branschen, började Jonny Hultquists intresse för yrket med den stora tillfredsställelsen i att se de fina resultaten. Nu driver han eget sedan tio år och får det ena prestigefyllda måleriuppdraget efter det andra.

2022-01-11

Viktig information om kongressen den 28 januari

På grund av rådande läge och gällande restriktioner har Måleriföretagen beslutat följande för kongressen den 28 januari 2022.

2021-12-22

Katarina backade tillbaka till penslarna

Efter 22 år som säljare i måleributik gick Katarina Östlund i Skellefteå tillbaka till att själv hålla i penslarna. Nu har hon full orderbok utan att ha marknadsfört sig och trivs med att vara tillbaka som målare.

2021-12-17

Debatt: ”Säkrare ID06-kort är ett viktigt steg för att förhindra oseriösa aktörer”

Under 2022 införs en ny kortstandard för ID06. Byggsektorn får inte hamna på efterkälken i säkerhetsarbetet och därför är det viktigt med en uppdatering, skriver Måleriföretagens vd Pontus Sjöstrand tillsammans med företrädare för fem branschorganisationer.

2021-12-14

Krav på vaccinationsbevis under kongressen 2022

Det är allas ansvar att hindra smittspridning av covid-19 och därför har beslut tagits att alla närvarande vid kongressen 2022 ska uppvisa giltigt vaccinationsbevis.

2021-12-13

"Årsmötet är platsen där man inte är konkurrenter utan kollegor"

Måleriföretagens årsmöten runt om i regionerna är kanske medlemmarnas viktigaste möte. Där läggs grunden för vår verksamhet, för det är framförallt där som den enskilde medlemmen har möjlighet att diskutera verksamheten och påverka olika beslut. Dessutom är årsmötet en trevlig sammankomst för alla som är engagerade i måleribranschens framtid.

2021-12-10

Regeringen presenterar åtgärdsplan för införande av fler smittskyddsåtgärder från och med 8 december 2021

På grund av en ökad smittspridning och viss ökad vårdbelastning presenterar regeringen idag en ny åtgärdsplan för införande av fler smittskyddsåtgärder mot spridningen av covid-19. Regeringen vill även återinföra flera stöd och ersättningar för att begränsa smittspridningen i samhället. Regeringen presenterar också en plan för vilka företagsstöd som kan bli aktuella att återinföra om restriktionerna i samhället behöver skärpas igen.

2021-12-08

Småföretagargruppen - En grupp med stort engagemang, som behöver dig!

Måleriföretagens Småföretagargrupp är föreningens forum för frågor som är viktiga för små medlemsföretag. Småföretagargruppen, idag bestående av 16 representanter från hela landet, träffas två gånger årligen och är en viktig grupp för Måleriföretagen.

2021-12-01

Har du en framtida ledare hos dig?

Har du en medarbetare som arbetar hos dig idag som är en framtida ledare i branschen? Då skulle Måleriföretagens ledarskapsnätverk Framtidsgruppen kunna vara något! I nätverket samlar vi nutida och framtida ledare som vill utvecklas och bidra till att driva måleribranschen framåt.

2021-11-24

Dags för LIA för de studerande på utbildningen Projektledare inom måleri

Den 7 februari är det dags för de första studenterna på utbildningen ”Projektledare inom måleri” att ge sig ut på LIA. Någonting både studenter och lärare tycker ska bli spännande.

2021-11-23

Holmlunds i Skellefteå målar världens högsta trähus

Mitt i Skellefteå tronar ett tjugo våningar högt hus helt byggt i trä. Det heter Sara kulturhus och är kommunens senaste satsning på kultur, konferens och hotellverksamhet. Här har lokala måleriföretaget Holmlunds Måleri lagt ner nära 5 000 arbetstimmar under senaste året.

2021-11-22

Har du Sveriges bästa målare hos dig?

Varje år hålls världen runt tävlingar om vilka personer som är bäst i sin yrkesgren. Vi söker nu Sveriges bästa målare. Genom att medarbetare från ditt företag är med och tävlar i Måleri-SM 2022 har ni chans att visa era kunder och konkurrenter att ni är ett företag som satsar på framtiden.

2021-11-16

Daniel och Jonny tror på stor inflyttning till Skellefteå

När byggandet tog fart i centrala Skellefteå passade Daniel & Jonny Måleri på att flytta sin måleributik därifrån till en lättillgängligare del av staden. I samband med det får de också möjlighet att sätta sin egen prägel på butiken.

2021-11-12

Snart införs ny säkrare kortstandard för ID06

Inom kort tar ID06 nästa steg i att successivt tillämpa den nya kortstandard som 2018 fastställdes för ID06-kortet. De nya korten möjliggör att på sikt använda biometrisk avläsning, vilket skulle öka säkerheten markant.

2021-11-10

Utbildning Nord hoppas på fler tjejer

Precis invid finska gränsen i Övertorneå har Utbildning Nord sina två campus med plats för 500 elever och boende för 260 elever. Här görs Sveriges nordligaste valideringar och här utbildas byggnadsmålare som går rakt ut till en gynnsam arbetsmarknad. Nu vill man dock locka tillbaka tjejerna till utbildningarna.

2021-11-04

Debatt: Sveriges framtidstro bygger på en grund av cement

Cementas brytningstillstånd på Gotland har löpt ut. Det riskerar att slå hårt mot flera olika branscher – och hotar både klimatomställningen och tusentals svenska jobb. Regeringen måste omedelbart fatta de nödvändiga besluten som krävs för att stoppa krisen, skriver Måleriföretagens vd Pontus Sjöstrand tillsammans med andra företrädare för samhällsbyggnadssektorn.

2021-11-01

Tar sig an utmaningarna tillsammans

När ägaren Ambjörn Karlsson på Pitedalens Måleri tog in Christoffer Granberg som delägare i företaget, förde han med sig ny energi som smittade av sig. Verksamheten har därefter fått ett rejält uppsving men ännu finns nya idéer att utveckla.

2021-10-29

Stor risk för överklagan - frågor och svar om cementkrisen

När kan regeringen fatta beslut om den tillfälliga lagändringen? Vilka är riskerna för överklagan? Varför är cementkrisen så allvarlig för Sverige?

2021-10-13

Nytt liv till Historiska museets fönster

Under början av sommaren gav Bruske Delér fönstren på Historiska museet ett rejält lyft. Ett 100-tal fönster och karmar fick då nytt liv och beräknas hålla i uppåt femtio år till med rätt underhåll.

2021-10-06