Välkommen till Framtidsgruppens vårmöte!

Det är fortfarande tuffare tider i byggsektorn och måleribranschen påverkas precis som många andra branscher av lågkonjunkturen. Två år av hög inflation och ökande kostnader har urholkat hushållens köpkraft och investeringsklimatet är fortfarande bistert även bland professionella beställare. Men det finns ljusglimtar.

Inflationen sjunker och Riksbanken valde att inte höja styrräntan. Måleriföretagens konjunkturprognos visar på ett svagt 2024, men kanske börjar vi närma oss en vändning? Många experter spår en serie av räntesänkningar under andra halvan av 2024, vilket skulle kunna få positiv påverkan på målerimarknaden.

Under vårmötet den 30 maj kommer Framtidsgruppen att diskutera hur man bygger lönsamma företag som klarar en kris och hur man nyttjar tuffare tider för att bygga starka team.

En rutinerad föreläsartrio

Vi har bjudit in de tre rutinerade föreläsarna Elisabeth Carlberg, Siduri Poli och Jonas Bergqvist som med lite olika perspektiv ska berätta hur man kan arbeta för att förbereda företaget på en rivstart när marknaden vänder. 

När Framtidsgruppen ses väljer vi ett aktuellt ämne som grund och genomgående tema. Det är klart att lågkonjunkturen fortsatt påverkar våra medlemmars verksamheter och många medlemmar rapporterar att marknaden är tuffare nu, men det är också läge att se framåt. Konjunkturen kommer att vända. Då är det bra om man förberett sig och alla i företaget är beredda så att man får en flygande start, säger Jonas Lindberg, utbildningsansvarig hos Måleriföretagen.

Sista anmälningsdag till Framtidsgruppens vårmöte är den 1 mars.