Måleriföretagen Masters levde upp till sin stolta tradition

I förra veckan var det dags för Måleriföretagens årliga golftävling ”Måleriföretagen Masters”. Trots regn och rusk blev det två dagar fyllda av värme och gemenskap och självklart en hel del diskussioner om måleribranschen.

Under den första dagen var det dags för inspel, där alla deltagande fick lära känna banan och förbereda sig inför fredagens tävling. Därefter samlades alla för att avnjuta den gemensamma kamratmiddagen – ett perfekt tillfälle att lära känna branschkollegor och samtidigt avnjuta god mat och dryck. 

Fredagen började med en gemensam frukost innan det var dags att ge sig ut på banan för uppvärmning. Deltagarna placerades sedan ut i grupper vid de hål där de skulle påbörja tävlingen. Klockan 09:00 gick sedan kanonstarten och tävlingen var igång. 

Trots att deltagarna fick tävla i regn var alla på gott humör. Golf brukar ofta vara synonymt med frustration men under Måleriföretagen Masters så hade i stort sett samtliga deltagare ett leende på läpparna. 

Fredagen avslutades med prisutdelning där Bengt Person från Arvika Bygg & Måleri blev vinnare av årets Måleriföretagen Master. Med sig hem fick han den vackra vandringspokalen. Stort grattis! 

Tvåa i tävlingen blev Jan-Olof Ericsson, Målerikonsult på J-O Ericsson och på tredjeplats kom Kenneth Lindell på Bruske Måleri. 

Vinnare av lagtävlingen blev Bengt Persson från Arvika Bygg & Måleri, Peter Spännare från Sandå Uppsala AB och Magnus Åkerblom från Timblads Måleri. Tillsammans fick laget ihop totalt 91 poäng. Mycket imponerande! 

Rebecka Göthberg, som anordnade årets Måleriföretagen Masters, är nöjd med hur dagarna blev och menar att måleribranschen består av många härliga personer:

- Trots det dåliga vädret så var deltagarna på topphumör. Många sa att det inte finns något dåligt väder. De flesta verkade också nöjda med valet av bana vilket är kul. 

Det var också roligt att se en hel del nya ansikten. Totalt var det 60 stycken som tävlade och alla i gänget var exemplariska med att passa tiderna under de här dagarna. Sådant underlättar mycket för mig och gör det enkelt att fokusera på det roliga.  

Det blev två lyckade dagar och stämningen var toppen. Under dessa dagar känns det som att umgås med ett stort kompisgäng, säger Rebecka Göthberg.

Foto: Per Hansson