Medlemsintervju med vinnarna av Årets Små och Stora Måleriföretag!

Under Hantverkargalan 2019 så tog Hjo Måleri hem priset som ”Årets Små Måleriföretag” och Nybergs Bygg & Måleri AB tog hem priset som ”Årets Stora Måleriföretag”. Vi intervjuade dem båda för att ta reda på vad dem har gjort extra bra för att få dessa utmärkelser.

Gemensamt för både Hjo Måleri och Nybergs Bygg och Måleri är att dem är medlemmar i Måleriföretagen i Sverige. 

Tomas Torstensson, vd på Hjo Måleri var en aning överraskad men också mycket stolt över att ta emot priset ”Årets Små Måleriföretag”. 

- Vi tyckte att det var roligt att vi bara blev nominerade till en början. Så jag var inte inställd på att vi skulle vinna och det blev lite av en chock. Det är jätteroligt och en bekräftelse på att det vi gör, gör vi bra. Framförallt är det en bekräftelse på att vi agerar professionellt både inom firman och gentemot kunderna. 

Vad har ni gjort extra bra tror du?

- Det handlar nog mycket om just det här med kunderna. När de hör av sig till oss och vill ha hjälp med någonting så tar vi omgående kontakt med dem. Då lyssnar vi noggrant på deras önskemål, skaffar oss en förståelse för vad det är de vill ha och sedan tar vi hand om kunden på ett bra sätt. Vi är där och vi gör vårt arbete men det syns knappt då vi alltid försöker hålla det rent och snyggt och gör allting med stor respekt. Vi jobbar trots allt hemma hos människor och då är det viktigt att visa respekt, samt så är den sociala biten viktig. Vi sätter ju ändå ett avtryck i deras liv och det är något som består, då vill man att det ska se bra ut helt enkelt. Skulle jag trycka på något särskilt så tror jag att vi gör det där lilla extra för att våra jobb ska bli riktigt bra. Det kan handla om att lägga den där extra timmen på städning exempelvis. Sedan är vi alla stolta yrkesmän på firman. 

Hur är känslan i företaget dagarna efter att man tagit emot ett sådant här pris?

- Det blir en viss upprymdhet inom firman efter ett sådant här pris. Alla blir lite gladare och det skapas en ny lyster bland medarbetarna. Det är någonting vi ska försöka ha med oss i vardagen. Det är också många som kommit fram och gratulerat oss, speciellt här i Hjo. Så det har helt klart dragit in glädje inom företaget och även runt om vilket är superkul. 

Mikael Grönlund, ägare och verksamhetschef för måleriavdelningen på Nybergs Bygg och Måleri NBM Umeå AB är ödmjuk men också väldigt stolt över att de tog hem priset som ”Årets Stora Måleriföretag”.  

Hur känns det att ta emot ett sådant här pris?  

- För det första så måste jag först och främst säga att det var en jättefint anordnad gala och vi njöt av den från början till slut. Vi gick in med inställning att vi inte kommer att vinna vilket känns lite typiskt svenskt. Sedan när vi väl vann så kände vi ett enormt lyckorus. Så det var ren lycka, superkul verkligen. 

Vad har ni gjort som ledde fram till priset?

- Det är jättesvårt att sätta fingret på. Jag tror att vi i det stora hela är ett seriöst företag i den bemärkelsen att vi dels är branschanslutna till Måleriföretagen i Sverige, som tar ansvar i måleribranschen och dels för att vi alltid är seriösa och intresserade av det vi gör. Alla vi som arbetar här har en enorm yrkesstolthet. Sedan så tror jag även att det handlar om hur vi arbetar med affärer och att vi ägare tar hand om bolaget. Men framförallt så ska medarbetarna ha en stor eloge för att de sköter sitt arbete så pass professionellt.

- Jag tror att kunderna gillar vår personliga kontakt och att vi är så pass lyhörda samt vårt genuina intresse att hjälpa dem. Vi vill alltid ta ansvar både före och efter ett projekt. Om det skulle uppstå ett problem efter ett projekt så fixar vi det exempelvis. Så vi är alltid noga med att höra av oss till våra kunder och se så att de är nöjda och belåtna. Det ansvaret och intresset tror jag att många uppskattar. Vi försöker alltid att vara ödmjuka i det vi gör och är också öppna för kritik, det tror jag är viktigt. I övrigt så försöker vi alltid vara noggranna med detaljer för att ge ett professionellt intryck. Det kan handla om en så enkel sak att vi alltid har våra företagskläder. Det ska inte vara några tvivel om att det är vi som anländer när vi kommer ut till ett projekt.  

Hur är känslan i företaget dagarna efter att man tagit emot ett sådant här pris?

- Man märker av att det finns en glädje inom företaget, absolut. Mycket av det vi gör sker i det tysta och det är en pågående utveckling hela tiden. När man får en sådan här utmärkelse så får man också en bekräftelse på att alla gör någonting rätt. Det är verkligen ett pris vi tar emot tillsammans, det är ett team som bygger det här företaget. Så det är en vinst som alla ska ta åt sig utav och förhoppningsvis har vi alla med oss det framåt. Det är också flera kunder och även konkurrenter som har gratulerat oss vilket är jättekul.