Projektet Sätt färg på kommer till Stockholm

Sätt färg på är ett projekt initierat av Måleriföretagen. Nu står det klart att projektet kommer till Stockholm och Järvaområdet. Målet med Sätt färg på Stockholm är att anställa 250 ungdomar i projektet kommande fem år. Konststräckan ska stå färdig till år 2023, när Sverige firar 500 år som land.

Konceptet inleddes i Göteborg år 2013, där ungdomar målar en 21 km lång konststräcka med murmålningar, vepor, färgglada tunnlar och målade papperskorgar från öst till väst i Göteborg.

Nu kommer alltså projektet till Stockholm och den här veckan befinner sig ansvariga för projektet på Järvaveckan. På plats berättar de om åren i Göteborg och vad de har för planer i Stockholm kommande fem år. Erling Zandfeld är projektchef för Sätt färg på.

- Att vi nu startar Sätt för på i Stockholm, med fokus på Järvaområdet, är givetvis jätteroligt. Då är det en självklarhet för oss att vara på plats under Järvaveckan. Dels för att berätta om projektet i Göteborg och dels för att vi med start i augusti kickar igång Sätt färg på i Stockholm.

Projektet kommer att ha en första grupp med vuxenlärlingar. De kommer att få en gedigen erfarenhet genom projektet och sedan kommer de att få en utbildning via Kista gymnasiums målarutbildning. Hantverkare har också värvats till projektet och dessa blir en huvudfaktor med sin kompetens.

- Tillsammans med de inblandande myndigheter som stödjer oss i projektet och självklart våra medlemsföretag, får ungdomarna och vuxenlärlingarna en bra merit bara där. Sedan är projektet så pass stort så att det blir en fantastisk merit för dem att ha med sig ut i arbetslivet. Speciellt med tanke på att projektet blir publikt för allmänheten. Dessutom får de vara med om att göra någonting unikt och de ingår i en stor gemenskap som kan leda till vänskaper för livet, säger Erling Zandfeld.

Målet är att anställa 250 ungdomar i projektet kommande fem år där konststräckan ska stå färdig till år 2023, när Sverige firar 500 år som land. Det lutar åt att konststräckan kommer att stäcka sig från Järva till Stockholm city.

Projektet kommer alltså att starta i början av augusti och den 30:e augusti kl. 10:00 hålls ett formellt uppstarsmöte i Kista Towers. Där kommer det att framgå vilka myndigheter och företag som kommer att vara inblandade i projektet. Då blir det också en utställning om vad Sätt färg på i Stockholm ska göra de kommande fem åren.

                                                   Sätt färg på under Järvaveckan i Stockholm