Medlemsintervju med Fredrik Köie, Briljant Måleri AB – ”Mina medarbetare kan växa med hjälp av Måleriföretagen”

På Briljant Måleri jobbar sex personer som är verksamma i Gävle med omnejd. De tillhandahåller diverse måleriarbeten med yrkesstolthet och servicekänsla för industri, företag och privatpersoner.

Fredrik Köie har varit aktiv målare sedan 1989. Han tycker att måleribranschen präglas av god stämning och roliga arbetsdagar. År 2007 startade Fredrik sitt egna bolag och 2010 bildande han aktiebolag, det är bolaget som idag är känt som Briljant Måleri AB. Ända sedan dagen då han grundade Briljant Måleri AB har de varit medlemmar i Måleriföretagen. Fredrik menar att arbetet som målare många gånger är tufft, och där har Måleriföretagen en stor roll för både honom och företaget.

- Måleriföretagen har varit till stor nytta för mig, speciellt sedan jag började att anställa medarbetare. Idag är vi sex personer i bolaget och vi vill alltid utföra ett så professionellt arbete som möjligt. Det är tufft att vara småföretagare, man ska göra alla medarbetare nöjda, få in jobben och hela tiden göra bra ifrån sig. Måleriföretagen har kunnat ge mig många tips och råd. Jag har bland annat har kunnat få alla blanketter och mallar man kan behöva, färdiga att bara fylla i. Sedan dyker det upp saker där man inte alltid vet hur man ska agera på rak arm, t.ex. om en medarbetare behöver rehabilitering, då är det bra att direkt kunna bolla de frågorna med Måleriföretagen. Kurserna och utbildningarna är även de väldigt bra. Det är fantastiskt att kunna skicka iväg sina medarbetare på olika utbildningar, det är vinst för både mig och dem, berättar Fredrik. 

Fredrik menar att Måleriföretagen har varit ett perfekt stöd för honom att kunna fokusera på det viktiga för honom, att driva sitt bolag.

- Eftersom att jag aldrig behövt lägga så mycket fokus på t.ex. pappersarbete så har jag kunnat fokusera på att utveckla mitt bolag och vårt måleri. Jag trivs bäst när jag arbetar fysiskt och umgås med människor. Måleriföretagen håller mig alltid uppdaterad och serverar mig med information på ett silverfat. Och är det någonting jag undrar över så slår jag bara en pling till dem. Sedan brukar jag alltid träffa andra medlemmar och då är det alltid bra att kunna bolla saker med varandra, vi är ju som många delar liknande erfarenheter, avslutar Fredrik Köie.