Pressmeddelande: Måleriföretagen välkomnar tecknat byggavtal

Att byggavtalet äntligen är i hamn är mycket positivt för hela branschen. Att de höll sig till industrins märke visar också att även Byggnads till slut tog sitt ansvar. Vi är lättade att se att den pågående strejken nu avslutas, säger Björn Hellman, vd på Måleriföretagen i Sverige. 

Måleriföretagen och Målareförbundet har ännu inte kommit till förhandlingsbordet efter att Målareförbundet tackade nej till medlarnas bud. Sedan den 8 april råder det strejk på 35 arbetsplatser och fyra företag är helt uttagna. Måleriföretagen hoppas att Målareförbundet, som tillsammans med Byggnads ingår i sammanslutningen 6F, nu också är intresserade av att hitta en lösning.  

-    Jag hoppas givetvis att detta ska leda till att också Målareförbundet ska vilja sitta ner med oss för att gemensamt ta fram ett måleriavtal som fungerar för både arbetsgivare och arbetstagare. En strejk har bara förlorare. Vi hoppas att gårdagens framgång med byggavtalet ska ge oss en välbehövlig skjuts i förhandlingarna inom måleri, säger Björn Hellman. 

Målareförbundet har varslat om ytterligare stridsåtgärder som träder i kraft den 22 april om ingen överenskommelse tecknats innan. Varslet omfattar 19 företag som helt får stänga sin verksamhet.