Nu drar Måleri-VM 2019 igång!

Den 22 augusti invigs Yrkes-VM 2019 i Kazan, Ryssland. I år är det Art Arbsuwan från Sundsvall, som representerar Sverige inom måleri.

Efter månader av förberedelser kommer ca 1 400 tävlanden att kämpa om guldet inom just sin yrkesgren. Totalt är 56 olika yrkesgrenar representerade i Yrkes-VM och förutom måleri ingår till exempel fordonslackering, betongarbete och webbutveckling.

Den svenska truppen består av 28 av Sveriges yrkesskickligaste killar och tjejer under 23 år, som kommer tävla i 25 yrken.

Sveriges tävlande i måleri, Art Arbsuwan gjorde en fin prestation i Måleri-EM i Budapest och vann hastighetsmomentet. Till vardags arbetar han som målare och dekorationsmålare på BW Måleri i Sundsvall. En firma som är specialister på just dekorations- och kyrkomålningar.

– Jag har haft stor nytta av att kunna just detta i samband med EM-tävlingarna. Mycket handlar om kreativitet och noggrannhet i en kombination, säger Art Arbsuwan.

Art Arbsuwan


WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Staten genom Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan. Genom samarbeten med företag, yrkesnämnder, branschorganisationer och skolor har detta samarbete i uppdrag att öka attraktionskraften, statusen samt kvaliteten för svenska yrken och yrkesutbildningar.