Pontus Sjöstrand ny VD för Måleriföretagen i Sverige

Måleriföretagen i Sverige har utsett Pontus Sjöstrand till ny VD. Pontus Sjöstrand kommer närmast från rollen som chef för enheten Arbetsmarknad & Arbetsrätt, juridiska avdelningen på Arbetsförmedlingen.

Pontus Sjöstrand- Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Pontus Sjöstrand.  Hans gedigna kompetens och omfattande erfarenhet, bland annat som jurist och förhandlingschef, kommer att vara värdefull för Måleriföretagen i Sverige. Han är en resultatinriktad, rutinerad ledare med omfattande vana av kollektivavtalsförhandlingar. Med sitt ledarskap kommer Pontus Sjöstrand att kunna bidra till att utveckla både vår organisation och måleribranschen, säger Jörgen Bergqvist, ordförande Måleriföretagen i Sverige.

Pontus Sjöstrand har en lång karriär som jurist bakom sig, både inom den offentliga och privata sektorn. Idag är han enhetschef för Arbetsmarknad & Arbetsrätt på Arbetsförmedlingens juridiska avdelning. Tidigare har han bland annat arbetat som förhandlingschef på Visita, förbundsdirektör och chef för Skogssektionen på Skogs-och Lantarbetsgivareförbundet, förhandlingschef på Stadsledningskontoret, Stockholms stad och som stabsjurist, flygplatsledningen Stockholm Arlanda, Luftfartsverket. Under flera år var han ordinarie ersättare/ledamot i Arbetsdomstolen.

 Pontus Sjöstrand är född 1964 och kommer ursprungligen från Bohuslän och studerade i Uppsala samt är sedan 26 år tillbaka bosatt i Stockholm.

- Jag ser verkligen fram emot att företräda en viktig och spännande näring som den professionella måleribranschen. Fokus blir att tillsammans med mina kompetenta medarbetare skapa den absolut bästa nyttan för samtliga medlemsföretag, säger Pontus Sjöstrand.

Pontus Sjöstrand tillträder som VD för Måleriföretagen i Sverige i maj.