Britta Spencer – vinnare i måleri-NM 2018 i Helsingfors!

Sveriges tävlande, Britta Spencer, blev en av vinnarna i Nordiska mästerskapen i måleri 2018. Efter en tuff tävling där fem finalister gjorde upp om titeln Nordens bästa målare kom hon på en delad förstaplats tillsammans med norska Ewelina Sekow och danska Nadia Lykke Andersson.

                             Britta Spencer, foto: Sara Idre   
                             Foto: Sara Idre

- Det känns jätteroligt att vinna, även om jag fick dela på priset med mina två kollegor från Norge och Danmark. Det här hade jag inte trott! Jag är nöjd med min insats, säger Britta Spencer, som tidigare i våras kom på silverplats i Måleri-SM.

Britta Spencer arbetar till vardags som målare hos företaget Stadsmålarna i Stockholm. Hon är en del av Målerilandslaget som coachas av yrkesläraren och målericoachen Björn Nilsson. Han arbetar till vardags som yrkeslärare i måleri på Stockholms byggtekniska gymnasium i Kista. Björn Nilsson har lång erfarenhet att ta Sveriges bästa målare vidare ut till yrkestävlingar i världen.

– Britta Spencer är en värdig vinnare. Vilket driv, engagemang och kunskap det finns hos henne! Det ska bli roligt att vi kan jobba vidare tillsammans, så att Britta har chans att utvecklas ännu mer framöver, säger Björn Nilsson.