Nu laddar vi inför Måleri-SM!

Nu är det bara några få veckor kvar till Måleri-SM som genomförs under Yrkes-SM i Uppsala den 25 - 27 april. Måleribranschens Yrkesnämnd höll nyligen ett sista möte med tävlande och coacher inför tävlingen och den spända känslan av att det snart är dags börjar bli påtaglig för alla inblandade.

Under mötet fick deltagarna ta del av information från WorldSkills Sweden, lyssna på föreläsningar om mental träning och hur man bäst förbereder sig och tränar inför tävlingen. Särskild fokus lades också på hur man nyttjar sociala medier för att skapa intresse för tävlingen.

De tävlande har nu fått information om tävlingsuppgiften och möjligheten att ställa frågor till tävlingsledningen för att kunna träna och förbereda sig på rätt sätt. Nytt för i år är att vissa moment inte avslöjas för deltagarna förrän under tävlingens gång. Dessa överraskningsmoment ska ställa de tävlande inför utmanande yrkestekniska moment där deras kreativitet och problemlösningsförmåga testas. Temat för tävlingen är "Idol" och MYN ser fram emot att få se deltagarnas tolkningar av temat växa fram under de tre tävlingsdagarna.

- Vi har arbetat hårt för att skapa ett nytt innehåll i tävlingen utan att göra avkall på de yrkestekniska delarna. Särskilt kul är att vi under SM kommer att sända live på Facebook. Det blir intervjuer med representanter från måleribranschen och färgindustrin där vi tillsammans försöker berätta om allt kul som händer i branschen och samtidigt skapa intresse för måleriyrket som ett tryggt och säkert yrke för unga att satsa på, säger Maria Marteleur, projektledare för tävlingen.

Mer information om tävlingarna hittar du på MYN:s hemsida. Glöm inte att följa MYN på Facebook, Instagram och Snapchat!