Dags för Måleri-SM!

Nu är det dags för Måleri-SM, som genomförs under Yrkes-SM i Uppsala den 25-27 april. Åtta finalister är redo att under tuff konkurrens göra upp om guldmedaljen.

Finalisterna i Måleri-SM 2018 är:
1. Art Arbsurwan, Sundsvalls gymnasium
2. Stina Granberg, Strömbackaskolan 
3. Erika Nilsson, Råneå
4. Britta Spencer, Stadsmålarna AB
5. Fanny Larsson,
Uppsala yrkesgymnasium
6. Elin Larsson, S:t Martins gymnasium
7. Mathilda Berglund, Jämtlands Gymnasium Fyrvalla
8. Amanda Andersson, Wendesgymnasiet

Missa inte att Måleri-SM sänds live på Facebook dessa tider: 

Onsdag den 25 april klockan 09.45-10.00: Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström intervjuas om yrkesutbildningen.

Torsdagen den 26 april mellan klockan16.00 – 18.00: Sändning vid tre olika tillfällen från tävlingen. För mer detaljerad information om sändningstiderna, läs här

Måleri-SM 2018 har det övergripande temat ”Idol”. Temat kommer att genomsyra alla tävlingsmoment, men det är upp till varje tävlande att fritt tolka och använda sig av temat i sitt tävlingsbidrag. Nytt för i år är att vissa moment inte avslöjas för deltagarna förrän under tävlingens gång. Dessa överraskningsmoment ska ställa de tävlande inför utmanande yrkestekniska moment där deras kreativitet och problemlösningsförmåga testas.

Guld-, silver- och bronsmedaljörerna i Måleri-SM bildar Målerilandslaget som fortsätter att tävla i EM och VM under 2018–2019.

För mer information, gå in på MYN:s webbplats