Premiär för nya ID06-kortet

Från och med den 20 oktober är det möjligt att beställa de nya ID06-korten. En förutsättning är att företaget först anslutit sig till det nya ID06-systemet. Hittills har över 4 000 företag anslutit sig till ID06 via någon av ID06 ackrediterade kortpartners.

- En av Måleriföretagens viktigaste fråga är att motverka ekonomisk brottslighet inom byggsektorn så vi är glada att de nya ID06-korten nu finns att beställa. Med det nya ID06-systemet vill vi stärka branschens seriösa aktörer och främja god och sund konkurrens, säger Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen.
 
- Syftet med den nya anslutningen är att säkerställa att de justa företagen som följer de lagar och regler som råder på svensk arbetsmarknad, skall kunna beställa ID06-kort till sina medarbetare och de företag som inte är justa och inte sköter sig, inte får tillgång till ID06-kort. Detta tror vi kommer att bidra till en sund konkurrens på lika villkor. De företag som sköter sig ska ha en konkurrensfördel gentemot företag som försöker fuska, säger Thor Jonsson, verksamhetsområdeschef för ID06-kort.
 
Den nya anslutningen innebär att alla individer identifieras i systemet på ett säkert sätt via BankID och att även företaget kontrolleras avseende till exempel att det finns F-skatt och att det är momsregistrerat.
 
Kortbeställningar går till på samma sätt som tidigare men med vissa tillägg. Läs mer här.

VIKTIGA DATUM

  • 20 oktober 2018 är startdatum för att beställa ID06-kort 2.0

  • 1 april 2019 är sista dagen att beställa ID06-kort med den gamla kortstandarden

  • 20 juni 2019 upphör gamla kortstandarden att gälla och då spärras samtliga kort av den gamla standarden (även om det tryckta datumet på kortet anger ett senare datum)