Fredrik Sager på Stoby Måleri är nominerad till årets mångfaldschef!

Chefgalan är ett årligt evenemang som uppmärksammar, lyfter fram och belönar goda exempel bland Sveriges chefer och ledare. Inför den kommande Chefgalan i mars har en av Måleriföretagens medlemmar, Fredrik Sager, platschef på Stoby Måleri i Växjö, blivit nominerad till priset som årets mångfaldschef. Nomineringen ger det goda indikationer på att utvecklingen går i rätt riktning inom den bransch vi verkar i.

Fredrik Sager, vad innebär nomineringen för dig?

”Att mitt arbete med mångfald har visat sig vara framgångsrikt. I uppstarten av Stoby i Växjö möttes vi av skepsis bland annat för att vi satsade på yngre målare med invandrarbakgrund som stommen i vår verksamhet. Även att vi tidigt tog in kvinnor på avdelningen har bemötts på samma sätt”.

Hur har du/ni jobbat med mångfaldsfrågan?

”Genom att enträget tro på att inkludera personer istället för att exkludera. Att se människan oavsett vad som finns i bagaget”.

Vilka förväntningar har du på galan i mars?

”Det är ”endast” en nominering i ett tidigt stadie fortfarande. Men visst, tanken är ju lockande att få umgås med närmare 500 utav Sveriges främsta ledare inom sina områden, och det vore ju en lögn om jag säger att jag inte hoppas på att komma vidare i processen. Framförallt skulle det vara otroligt roligt att få representera branschen jag vikt mitt yrkesverksamma liv åt och som jag samtidigt är otroligt stolt över”.

Vilken påverkan tycker du arbetet med mångfald har vad gäller t.ex. gemenskap och de sociala bitarna i företaget?

”Det är högt i tak på vår avdelning på Stoby i Växjö. Här diskuteras flitigt allt från politik till mer personliga saker om bland annat hur människor med invandrarbakgrund upplever Sverige. Jag tycker det är intressant att få en bredare bild av olika personer och det känns som gemenskapen och de sociala bitarna, trots våra olika liv och upplevelser, genom dessa diskussioner blivit bättre hos oss. Framför allt är pingisbordet en banbrytare!”.

Vi på Måleriföretagen säger stort grattis till Fredrik Sager och Stoby Måleri till nominering och håller tummarna för att framgången fortsätter under Chefgalan i Mars.