En ny framtid

Målare är ett bristyrke och jobbmöjligheterna är stora. En ny framtid är en satsning av Måleriföretagen för att informera om de många möjligheter till utveckling och karriärvägar som måleribranschen erbjuder.

Kompetensförsörjning är en avgörande branschfråga, men även för Sverige som helhet. Samtidigt som ungdomsarbetslösheten är hög brottas måleribranschen med att rekrytera kvalificerad personal.

Målet med kampanjen En ny framtid är att väcka nyfikenhet och informera om ett av framtidens mest eftertraktade yrken. På ennyframtid.se samlas artiklar och filmer som informerar och nyanserar bilden av måleriyrket, samlar fakta om yrkesutbildningen, spräcker hål på myter och informerar om olika karriärvägar inom branschen.

För blivande gymnasieelever och deras föräldrar finns information om bland annat yrkesutbildningen med inriktning måleri, kursplan, en lista över samtliga gymnasieskolor i Sverige som erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri samt information om högskolebehörighet.

En ny framtid är en långsiktig satsning och kommer att pågå under tre år med en offensiv kampanjstart under 2022.

» Till kampanjsajten ennyframtid.se

» En ny framtid - Instagram