Välkommen till Framtidsgruppens höstmöte!

Efter en längre period med negativ utveckling ser lågkonjunkturen ut att plana ut och svensk ekonomi spås vara på väg att långsamt vända uppåt. Inflationen har minskat relativt snabbt mot Riksbankens mål, styrräntan justeras stegvis nedåt och reallönerna ökar något. Det finns en framtidsoptimism hos hushåll och företag även om arbetslösheten fortsatt är hög. Hösten och vintern 2024 kan fortsatt bli tuff, men under 2025 väntas bygginvesteringarna öka och måleribranschen står förhoppningsvis inför en spännande och utvecklande period.

Samtidigt som marknaden spås vända påverkas byggsektorn av andra faktorer, exempelvis ökande krav på hållbara byggprocesser och en stor kompetensförsörjningsutmaning. Att ta sig an den ackumulerade byggskulden med nya kravställningar och samtidigt ha brist på personal med rätt kompetens kommer att bli utmanande för hela byggsektorn. Under höstmötet kommer Framtidsgruppen att diskutera hållbarhet ur tre olika perspektiv; hur vi kan göra hållbara affärer i måleribranschen, hur vi implementerar ett hållbart ledarskap och hur man kan verka för hållbara medarbetare. 

Tre spännande föreläsare

Till höstmötet har vi bjudit in tre föreläsare som är rutinerade inom sina respektive fält. De bjuder på varsin spännande föreläsning med lite olika perspektiv på ledarskap och hållbarhet.

Niclas Ihrén  - Hållbara affärer i måleribranschen

Världen behöver bli mer hållbar och företag i alla branscher kämpar med att utveckla hållbara metoder och tjänster. Kraven från samhället och politiken ökar och byggsektorn berörs i högsta grad. Måleribranschen är till en stor del underhåll och bidrar på så vis till ett hållbart samhälle, men mycket arbete återstår. En viktig pusselbit är att företagen kontinuerligt arbetar för att utveckla sin verksamhet och kan erbjuda hållbara måleritjänster som kunderna i sin tur efterfrågar. Hur skapar vi hållbara affärer i måleribranschen? Hur gör vi hållbarhet till en naturlig del i verksamheten? 

Niclas Ihrén har lång erfarenhet av att arbeta med hållbar affärsutveckling och innovation i näringslivet. Han har varit rådgivare till flertalet av Sveriges ledande företag, och arbetar idag med innovationsföretag och startups med potential att förändra världen. Tillsammans med Niclas diskuterar vi hållbarhet och möjligheter vi har i måleribranschen att göra hållbara affärer.  

Robert Karjel  – Hållbart ledarskap i pressade situationer

Tempot i byggsektorn är högt. Som ledare i måleribranschen har man ofta många bollar i luften och omfattande projekt med många inblandade, både från det egna företaget och andra yrkesgrupper. Ofta behöver man fatta snabba beslut och det är lätt att stressnivån blir hög. Hur gör man då för att vara lugn, beslutsam och samtidigt inge trygghet i sina medarbetare när pressen är hög?  

Robert Karjel är stridspilot, civilingenjör och författare. Han deltog i räddningsarbetet när Estonia förliste, har bekämpat pirater i Adenviken och skrivit flera spänningsromaner. Robert är en rutinerad föreläsare inom ledarskap och under hans ledning diskuterar vi hur vi kan utveckla ett effektivt och hållbart ledarskap. 

Johan Norén – Skapa välmående team med hållbara medarbetare

De flesta måleriföretag vill ha full fart i produktionen. Bli klara med ett projekt och vidare till nästa, med nöjda kunder och glada, friska medarbetare. Då är det viktigt att arbeta strukturerat och proaktivt för att skapa arbetsglädje, balans och förutsättningar för välmående medarbetare. 

Johan utbildar företagsledare i hur man kan arbeta för att skapa välmående team med hållbara medarbetare och hur man kan öka kunskapen och förmågan att tolka signaler på obalans och överbelastning. Med egen erfarenhet av utmattningsdepression som bas hjälper Johan oss med verktyg för hur vi genom ett tydligt och modernt ledarskap kan öka produktiviteten och ändå känna mindre press och stress.   

Vi hoppas att detta spännande program gör dig nyfiken och hälsar dig varmt välkommen med din anmälan! 

Denna gång ses vi Näsby Slott utanför Stockholm, den 15 – 16 oktober.
Välkommen till Stockholms boutiqueslott – Näsby Slott (nasbyslott.se)

Bestämmelser för deltagande och programupplägg

Framtidsgruppen är Måleriföretagens ledarskapsnätverk för chefer och verksamheten riktar sig till dig som är i arbetsledande befattning eller som redan är företagsledare. Genom ett exklusivt program vill vi inspirera deltagarna att utveckla sina egna företag för att möta framtidens krav. De flesta deltagarna i nätverket är i åldrarna 30 år och uppåt, alla har erfarenhet från branschen och kan den väl. Nätverket har två centrala träffar årligen, ett höstmöte och ett vårmöte. 

Framtidsgruppens program är en och en halv dag med föreläsare av högsta klass. Innehållet i träffarna är fristående och ska passa alla - oavsett var man befinner sig i sin utveckling som chef eller vilken befattning man har. Programmet erbjuder dessutom goda möjligheter till nätverkande. Mixen av deltagare och ett aktuellt ämne ger intressanta diskussioner och tillfällen för givande erfarenhetsutbyte. På så vis hoppas vi att deltagarnas ledarskap, affärsmannaskap och nätverk stärks. 

Deltagaravgift 

Måleriföretagen står för kostnader för resa och övernattning, samt för hela seminarieprogrammet - mot att deltagarna betalar en deltagaravgift. Deltagaravgiften gäller för höstens möte och faktureras efter sista anmälningsdatum. 

Deltagaravgiften faktureras deltagarens företag om inget annat meddelats Måleriföretagen.

Deltagaravgiften för denna träff är 7200 kronor, per deltagare, exklusive moms. 

Anmälan 

Anmälan till höstens möte sker i en blankett som du hittar genom att följa länken nedan. Anmälan är bindande och vid avanmälan efter sista anmälningsdag faktureras företaget full deltagaravgift enligt nedan. Givetvis är ersättare från företaget välkomna.

Välkommen till Framtidsgruppens möte! (qondor.com)

Resebokningar

Alla resebokningar och logistik kring de centrala seminarierna sköts av Måleriföretagen genom resebyrån Företagsresor. Vid dessa tillfällen ersätts inte egna utlägg eller egna bokningar. Resor beställs i samband med anmälan till respektive möte.

Extrabeställningar, som extra övernattning, uppgradering, etcetera, bekostas av deltagaren. 

Antalet förbokade hotellrum natten innan träffen är begränsat. Om du önskar boende natten innan, vänligen anmäl ditt deltagande så fort som möjligt. Vid tillfälle då extrabeställning görs via Måleriföretagens valda resebyrå kan en extra administrationsavgift tillkomma.

Sista anmälningsdag till höstens möte är den 13 september. Anmälan är bindande och vid avanmälan efter sista anmälningsdag faktureras företaget full deltagaravgift enligt ovan. Givetvis är ersättare från företaget välkomna.

Frågor om programmet kan ställas till Jonas Lindberg, jonas.lindberg@maleriforetagen.se, 0104-84 95 36

Programupplägget avgörs till viss del av deltagarantalet och vissa förändringar kan behöva göras efter sista anmäl¬ningsdatum.

Framtidsgruppens höstmöte

Den 15 – 16 oktober